sâmbătă, octombrie 1, 2022
More
  AcasăTehnologieCe activitati poti realiza cu o tabla interactiva? 

  Ce activitati poti realiza cu o tabla interactiva? 

  -

  Instrumentele interactive le ofera posibilitatea profesorilor sa vina cu tot felul de activitati, care sa faciliteze procesul de invatare pentru elevi. Aceste aplicatii ar fi fost dificil sau chiar imposibil de realizat cu o tabla traditionala, ale carei caracteristici sunt destul de limitate. 

  Tabla interactiva vine cu mai multe functii, cum este cea de scris, cea care le ofera elevilor posibilitatea de a alege intre doua elemente, sau care schimba dimensiunea obiectelor respective, pentru a putea fi vazute mai usor. Functiile nu sunt dificil de folosit, asa ca cei care achizitioneaza tabla interactiva nu trebuie sa se ingrijoreze ca nu au suficiente cunostinte tehnice. 

  Cum poti face rost de astfel de activitati pentru elevii tai? 

  Exista profesori care prefera sa pregateasca pe cont propriu activitatile pe care urmeaza sa le prezinte in timpul orei de curs, dar nu sunt obligati sa faca acest lucru. Pe internet exista tot felul de site-uri care se ocupa cu crearea de programe pentru invatat si cele mai multe dintre ele sunt disponibile in mod gratuit. 

  Tipul de activitate depinde de materia cu care este conceputa in gand. Spre exemplu, pentru limba romana, vor putea fi utilizate jocuri cu sinonime, antonime, paronime si multe alte grupuri similare de cuvinte. Culorile vibrante si faptul ca pot interactiona cu tabla ii va ajuta pe elevi sa invete mult mai usor ca inainte. 

  Activitatile respective pot fi gasite in mai multe limbi straine? 

  Aplicatiile intr-o limba straina ii vor ajuta pe elevi sa inteleaga mai bine limba respectiva, deoarece nu se vor rezuma doar la text scris. Pentru a-si da seama cum se pronunta unele cuvinte, ei vor avea nevoie de inregistrari; acest lucru ii va ajuta si sa deosebeasca un accent de altul, pentru a nu avea neintelegeri in momentul in care discuta cu un nativ. 

  In cele din urma, profesorii pot fi pe atat de creativi pe cat isi doresc cu ajutorul unor instrumente interactive. Procesul de predare va fi mult mai usor de realizat, iar cel de invatare va fi pe placul elevilor dornici sa invete lucruri noi intr-o maniera distractiva. 

  Articole Asemanatoare

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultimele Articole