sâmbătă, septembrie 30, 2023
More
  AcasăTravelDestinații turistice în Germania care nu trebuie ratate în această viață

  Destinații turistice în Germania care nu trebuie ratate în această viață

  -

  Când visezi la o călătorie în Europa, Germania trebuie să fie în topul listei tale. Această țară diversă și plină de istorie oferă o gamă incredibilă de destinații turistice care cu siguranță nu trebuie ratate. De la orașe cosmopolite până la peisaje naturale uluitoare și orașe medievale, Germania te așteaptă cu brațele deschise. 

  Așadar, dacă vrei să descoperi cele mai captivante locuri de vizitat în Germania, iată o listă care te va inspira.

  Fascinația Germaniei

  Cu o suprafață situată pe locul șapte în Europa și pe locul 63 la nivel global, Germania este o țară de dimensiuni considerabile, împărțindu-se între altitudinile impunătoare ale Munților Alpi în sud și malurile liniștite ale Mării Nordului în nord-vest, precum și ale Mării Baltice în nord-est. 

  Pe acest teritoriu variat se întind atât zone împădurite și pitorești munți din inima Germaniei, cât și câmpii fertile traversează de fluvii remarcabile, precum Rinul, Dunărea și Elba. Mai mult, Germania se mândrește cu granițele sale, învecinându-se cu Danemarca la nord, Polonia și Republica Cehă la est, Austria și Elveția la sud, Franța și Belgia la sud-vest și Olanda la nord-vest.

  Cele mai cunoscute destinații de văzut în Germania

  Germania, cu moștenirea sa istorică impresionantă și peisajele variate, atrage călători din toate colțurile lumii. De la orașele vibrant-culturale până la peisaje naturale fascinante, această țară oferă o gamă largă de atracții pentru toți cei dornici de aventură și descoperire. 

  Berlin

  Berlin

  Sursa foto

  Berlinul, capitala Germaniei, este mult mai mult decât doar un oraș – este o călătorie prin istoria tumultoasă a secolului XX și o fereastră către inovație și diversitate. Aflat în centrul evenimentelor istorice majore, Berlinul a fost martorul schimbărilor dramatice și al renașterii ulterioare. De la divizarea simbolică a orașului prin Zidul Berlinului până la reunificarea sa spectaculoasă, acest oraș îți dezvăluie secretele și transformările sale în fiecare colț.

  De ce trebuie să vizitezi Berlinul?

  Vizita în Berlin este o oportunitate de a experimenta acea energie unică pe care o conferă un oraș în curs de transformare continuă. Orașul a devenit un simbol al unității și reconcilierii, iar asta se simte în fiecare răsucire a străzilor sale. Fie că ești pasionat de istorie, artă, arhitectură sau viață de noapte, Berlinul oferă un amestec captivant de atracții pentru toate gusturile.

  Ce să vezi în Berlin?

  1. Poarta Brandenburg: Unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume, Poarta Brandenburg a fost martora multor evenimente importante. Construită în stil neoclasic, poarta era punctul de trecere între est și vest în timpul Războiului Rece.
  2. Zidul Berlinului și East Side Gallery: Fragmente ale Zidului Berlinului au fost păstrate ca mărturii ale divizării orașului. East Side Gallery, o secțiune a zidului transformată în galerie de artă în aer liber, prezintă opere impresionante care reprezintă speranța și libertatea.
  3. Insula de Muzee: Situată în centrul orașului, Insula de Muzee găzduiește unele dintre cele mai remarcabile muzee din Germania. Aici poți explora Muzeul Pergamon, Muzeul Bode și Alte Nationalgalerie.
  4. Catedrala Berlinului: Catedrala protestantă din Berlin impresionează prin arhitectura sa grandioasă și detaliile impresionante. Cupola sa oferă o priveliște panoramică asupra orașului.
  5. Muzeul Evreiesc: Acest muzeu prezintă istoria și cultura evreiască din Germania și îți oferă o perspectivă profundă asupra evenimentelor istorice.
  6. Checkpoint Charlie și Muzeul Zidului Berlinului: Acest punct de trecere simbolic dintre est și vest a devenit un punct de interes major. Muzeul adiacent oferă o perspectivă complexă asupra istoriei Zidului Berlinului.

  Berlinul este un oraș al contrastelor. De la străzile sale vibrante pline de artă stradală la muzeele care îți povestesc trecutul dramatic, orașul te provoacă să explorezi și să înțelegi mai bine evoluția sa. Diversitatea culinară, viața de noapte și arhitectura modernă se împletesc perfect cu amintirile sale istorice. Berlinul te surprinde, te înduioșează și te inspiră în fiecare călătorie.

  Hamburg

  Hamburg

  Sursa foto

  Hamburg, un oraș-port plin de istorie și vitalitate, te întâmpină cu o atmosferă distinctă și cu bogăția sa culturală. Situat pe malurile râului Elba și traversat de numeroase canale, Hamburgul este un punct de reper european care îmbină moștenirea maritimă cu viața modernă.

  O istorie marcată de portul vibrant

  Hamburgul are o istorie îndelungată ca unul dintre cele mai importante orașe portuare din Europa. Portul său a fost un centru comercial vital și un nod important pentru comerțul transatlantic. Această moștenire maritimă a contribuit la dezvoltarea orașului și a modelat cultura sa în mod semnificativ.

  De ce trebuie să vizitezi Hamburgul?

  Hamburgul este renumit pentru combinația sa unică de istorie, cultură și infrastructură modernă. De la muzee de calibru mondial la peisaje acvatice și piețe aglomerate, orașul are o gamă largă de atracții pentru a-ți satisface toate curiozitățile.

  Ce să vezi în Hamburg?

  1. Miniatur Wunderland: Acesta este cel mai mare model de cale ferată din lume și este o adevărată operă de artă în miniatură. Explorează orașe, peisaje și detalii incredibile în această lume mică și fermecătoare.
  2. Portul Hamburg: Unul dintre cele mai mari porturi din Europa, Portul Hamburg este un punct central al orașului. O plimbare pe faleza portului îți dezvăluie peisajul maritim și atmosfera vibrantă.
  3. Elbphilharmonie: Această sală de concerte în formă de cristal se înalță deasupra portului și este un exemplu uimitor de arhitectură modernă. Cu o acustică senzațională și vedere panoramică, este un loc deosebit pentru muzică și priveliști.
  4. Speicherstadt: Acest district istoric este cunoscut pentru clădirile sale de cărămidă roșie și canalele labirintice. Oraș în oraș, Speicherstadt este acum listat ca Patrimoniu UNESCO și găzduiește diverse muzee și atracții.
  5. Planten un Blomen: Acest parc urban oferă un refugiu natural în mijlocul orașului. Grădinile sale variate, iazurile și spectacolele de apă îți oferă o pauză relaxantă în timpul explorării.

  Între istorie și modernitate

  Hamburgul te provoacă să explorezi contrastul dintre istoria sa bogată și dezvoltarea sa modernă. Fie că te plimbi pe străzile cu clădiri istorice sau te bucuri de vibe-ul contemporan al cartierelor cu artă și design, vei simți pulsul unui oraș în continuă evoluție. Hamburgul îți deschide ușile către o lume fascinantă de cultură, arhitectură și tradiții maritime.

  Munchen

  Munchen

  Sursa foto

  München, capitala landului Bavaria din Germania, este un oraș cu o bogată moștenire culturală și o atmosferă distinctă. Cunoscut pentru combinația sa unică de tradiție și modernitate, Munchenul atrage turiști cu peisajele sale arhitecturale impresionante, evenimentele culturale și viața de stradă vibrantă.

  Un oraș cu rădăcini istorice

  München își are originile în secolul al XII-lea, când a fost fondat de către mănăstirea benedictină. De-a lungul istoriei sale, orașul a devenit un centru important al artelor și al culturii. Bavaria, regiunea în care se află München-ul, a avut o influență semnificativă asupra istoriei și tradițiilor germane.

  De ce trebuie să vizitezi München-ul?

  München-ul este un melanj fascinant între tradiție și inovație. Este un oraș în care poți descoperi atât castele medievale și piețe tradiționale, cât și tehnologie de vârf și evenimente culturale contemporane. Indiferent de pasiunile tale, München-ul are ceva special de oferit.

  Ce să vezi în München?

  1. Marienplatz: Această piață centrală este inima orașului și găzduiește clădiri istorice impresionante, precum Noua Primărie cu faimosul ceas cu cuc. Pe timpul iernii, piața găzduiește și celebrul Târg de Crăciun.
  2. Castelul Nymphenburg: Acest palat baroc este o bijuterie arhitecturală înconjurată de grădini splendide. Palatul este fostul cămin al familiei regale bavareze și găzduiește muzee fascinante.
  3. Englischer Garten: Unul dintre cele mai mari parcuri urbane din lume, acesta este un loc perfect pentru o plimbare relaxantă sau o plimbare cu barca pe canalul Eisbach.
  4. Muzeul BMW: Dacă ești pasionat de mașini, acest muzeu este un adevărat paradis. Aici poți explora istoria și inovațiile brandului BMW.
  5. Viktualienmarkt: Această piață aglomerată îți oferă o gamă variată de produse locale și mâncăruri delicioase. Este locul perfect pentru a te bucura de bucătăria bavareză autentică.

  Tradiție și modernitate într-un singur oraș

  Münchenul te surprinde cu o atmosferă caldă și primitoare, dar și cu avangarda sa urbană. De la castelele medievale la tehnologia modernă și evenimentele culturale, orașul este o călătorie în timp și spațiu. Münchenul se evidențiază prin modul în care îmbină cu măiestrie trecutul cu prezentul, creând astfel o experiență inedită pentru orice vizitator.

  Rothenburg: orașul medieval ca din poveste

  Rothenburg: orașul medieval ca din poveste

  Sursa foto

  Rothenburg ob der Tauber, un oraș pitoresc situat în inima Germaniei, te transportă înapoi în timp într-o eră medievală. Cu străzi pietruite, clădiri cu arhitectură tradițională și un farmec aparte, Rothenburg este o destinație de vis pentru cei care doresc să experimenteze atmosfera captivantă a Evului Mediu.

  Orașul cunoscut pentru povestea sa

  Cele mai citite articole

  Rothenburg, cunoscut și sub numele de „Jewel of the Middle Ages” (Bijuteria Evului Mediu), a fost fondat în secolul al XIII-lea și a servit ca un centru comercial important în perioada medievală. Orașul și-a păstrat aspectul autentic de-a lungul timpului, fapt care i-a adus recunoaștere la nivel mondial ca un exemplu înfloritor de arhitectură și atmosferă medievală.

  De ce trebuie să vizitezi Rothenburg?

  Rothenburg este o oază a istoriei și frumuseții medievale. Vizitatorii se pot bucura de atmosfera fermecătoare a unui oraș care pare scos din paginile unei cărți cu povești. De asemenea, este un loc ideal pentru a înțelege viața și cultura din vremurile trecute.

  Ce să vezi în Rothenburg?

  1. Piața Principală (Marktplatz): Această piață centrală este punctul focal al orașului, găzduind clădiri impresionante precum Primăria cu faimosul Rathausturm. De aici poți să te bucuri de atmosfera plină de viață a orașului.
  2. Poarta Sf. Gheorghe (St. Georgen Tor): Această poartă impresionantă face parte din zidurile de apărare ale orașului și te întâmpină cu arhitectura sa gotică și vederi magnifice.
  3. Muzeul Crăciunului (German Christmas Museum): Rothenburg este cunoscut pentru tradiția sa a sărbătorii Crăciunului. Muzeul Crăciunului este un loc minunat pentru a explora istoria și cultura sărbătorilor de iarnă.
  4. Turnul Plönlein: Acest pitoresc colț de oraș este probabil una dintre cele mai fotografiate locații din Germania. Cele două turnuri și clădirile medievale creează un peisaj de basm.
  5. Turnul Rathausturm: Urcarea în vârful acestui turn oferă o panoramă magnifică asupra orașului și împrejurimilor sale. Priveliștea este cu adevărat uimitoare, oferind o perspectivă unică asupra arhitecturii orașului.

  Orașul care te încântă

  Rothenburg îți oferă o experiență ca din povești, în care fiecare colț al orașului pare să aibă o poveste de spus. Arhitectura sa medievală, peisajele pitorești și atmosfera sa fermecătoare te invită să te pierzi în timp și să te bucuri de farmecul autentic al unei epoci trecute.

  Köln (cologne): povestea impresionantei catedrale și nu numai

  Köln (cologne): povestea impresionantei catedrale și nu numai

  Sursa foto

  Köln, cunoscut și sub numele de Cologne în engleză, este un oraș german încărcat de istorie și cultură. Situat pe malurile râului Rin, Kölnul este faimos în primul rând pentru catedrala sa monumentală, dar și pentru atmosfera sa vibrantă și moștenirea sa arhitecturală.

  Catedrala Sf. Petru și Sf. Maria: un reper uimitor

  O bijuterie arhitecturală și un simbol al orașului, Catedrala Sf. Petru și Sf. Maria, cunoscută și sub numele de Domul Köln, este una dintre cele mai impresionante catedrale gotice din lume. Lucrările de construcție au început în secolul al XIII-lea și s-au încheiat abia în secolul al XIX-lea. Această capodoperă gotică înaltă de 157 de metri este un must-see pentru oricine vizitează Kölnul.

  De ce trebuie să vizitezi Köln-ul?

  Kölnul te îmbie cu o combinație perfectă între istorie și modernitate. De la catedrala sa iconica până la străzile aglomerate și cartierele cu design modern, orașul oferă o varietate de atracții și experiențe.

  Ce să vezi în Köln?

  1. Catedrala Sf. Petru și Sf. Maria: O vizită în Köln nu este completă fără a admira splendoarea acestei catedrale. Intră în interiorul său impunător și urcă cele 533 de trepte ale turnului pentru o panoramă spectaculoasă asupra orașului.
  2. Podurile Peste Rin: Cu mai multe poduri impresionante care traversează râul Rin, Kölnul oferă oportunități excelente pentru plimbări și priveliști frumoase. Podul Hohenzollern și Podul Deutzer sunt doar două dintre cele mai faimoase.
  3. Muzeul Ludwig: Acest muzeu găzduiește o impresionantă colecție de artă modernă și contemporană, inclusiv lucrări semnate de Andy Warhol, Pablo Picasso și alții.
  4. Cartierul Belgian Quarter (Belgisches Viertel): Acest cartier boem este cunoscut pentru cafenelele sale hipster, magazinele vintage și atmosfera relaxată.
  5. Muzeul Romano-Germanic: Descoperă bogata moștenire a orașului cu o vizită la acest muzeu, care adăpostește colecții impresionante de artefacte romane și germanice.

  Orașul care îmbină trecutul și prezentul

  Köln-ul te invită să explorezi și să experimentezi amprenta sa culturală și istorică. Cu catedrala sa impresionantă ca figură centrală, dar și cu vibe-ul său modern și dinamic, Köln-ul te încântă cu o varietate de atracții și posibilități. Fie că ești în căutarea frumuseții arhitecturale sau a divertismentului urban, Köln-ul are ceva pentru fiecare vizitator.

  Locuri de vizitat în Germania: atracții turistice și peisaje de vis

  Germania este o țară bogată în frumusețe naturală și patrimoniu cultural. De la castele medievale înconjurat de peisaje montane spectaculoase până la orașe istorice pline de viață, această țară oferă o varietate uluitoare de atracții pentru orice vizitator. În continuare, vom explora unele dintre cele mai captivante obiective turistice și peisaje de vis pe care Germania le oferă.

  Pădurea Neagră: farmecul natural și tradițiile germane

  Pădurea Neagră, situată în sud-vestul Germaniei, este o destinație cu adevărat fermecătoare, celebrată pentru peisajele sale idilice și bogata moștenire culturală. Cu dealurile sale acoperite de păduri dese și satele pitorești, Pădurea Neagră este un refugiu pentru cei care caută să se conecteze cu natura și să exploreze tradițiile autentice ale Germaniei.

  Situată în colțul de sud-vest al Germaniei și extinzându-se pe 160 de kilometri de la Pforzheim în nord până la Waldshut pe Rinul Înalt în sud, locația este considerată raiul drumeților. Locurile populare includ cea mai veche zonă de schi din Germania la Todtnau, facilitățile magnifice de spa din Baden-Baden și stațiunea atractivă Bad Liebenzell.

  Alte atracții includ spectaculoasa cale ferată Pădurea Neagră, cu faimoasele sale cascade, precum și Muzeul în aer liber al Pădurii Negre.

  Castelul Neuschwanstein: o fantezie arhitecturală

  Castelul Neuschwanstein: o fantezie arhitecturală

  Sursa foto

  Unul dintre cele mai iconice castele din lume, Castelul Neuschwanstein se află în Bavaria, cunoscută pentru peisajele sale idilice. Construit la mijlocul secolului al XIX-lea, castelul este un adevărat omagiu adus romantismului și fanteziei. Cu turnurile sale impunătoare și stilul său inspirat din povestirile de basm, Neuschwanstein a inspirat chiar și castelul din „Frăția Inelului” a lui J.R.R. Tolkien. O vizită aici te transportă într-o lume de poveste și măreție arhitecturală.

  Regele Ludwig al II-lea al Bavariei a construit această fortăreață fantastică cu multe turnuri și acoperită cu crenel – inspirația pentru faimoasele castele din parcul tematic Walt Disney – între 1869-86. Sunt oferite o varietate de opțiuni de tur, inclusiv tururi ghidate ale interiorului somptuos, cu Sala Tronului, Sala Cântăreților.

  Masivul Zugspitze: admirând culmile înalte ale Germaniei

  Masivul Zugspitze se ridică mândru în lanțul muntos Wetterstein, marcând punctul cel mai înalt din Germania. Aflat pe granița dintre Germania și Austria, acest masiv înconjurat de văi abrupte și peisaje uluitoare oferă o experiență montană cu totul specială. El se întinde pe granița dintre Germania și Austria și este înconjurat de văi abrupte. Vârful estic, la 2.962 de metri, este încununat de o cruce aurită și se poate ajunge cu telecabina. O altă modalitate grozavă de a vă bucura de această zonă de o frumusețe naturală remarcabilă este la bordul Tiroler Zugspitzbahn, o cale ferată care duce la gara Zugspitzkamm la 2.805 de metri. 

  De aici, călătoria poate fi continuată cu o telecabină până la gara Zugspitz-Westgipfel la 2.950 de metri.Cu opțiuni de telecabină și cale ferată pentru a ajunge în vârful său, Masivul Zugspitze este o destinație preferată atât pentru pasionații de natură, cât și pentru iubitorii de sporturi de iarnă.

  Insula Rügen: o bijuterie a Coastei Baltice

  Insula Rügen: o bijuterie a Coastei Baltice

  Sursa foto

  Insula Rügen, situată pe coasta Mării Baltice, este cunoscută pentru peisajele sale variate și pitorești. Plaje întinse de nisip fin, stânci impresionante și păduri verzi se îmbină pentru a crea o panoramă de vis. Una dintre cele mai atractive atracții este Stânca Regele Chalk, o formațiune stâncoasă albă care se ridică dramatic deasupra mării. Cu stațiuni balneare liniștite și sate tradiționale, Insula Rügen oferă o oază de relaxare în mijlocul naturii frumoase.

  Separată de restul Germaniei de către Strelasund, este legată de orașul Stralsund de pe continent printr-o șosea. Frumusețea insulei provine din diversitatea sa de peisaj, incluzând totul, de la terenuri agricole plate și dealuri acoperite de păduri până la plaje întinse de nisip, lagune și peninsule minunate. 

  Un lucru distractiv de făcut aici, mai ales pentru pasionații de aer liber, este să faci o vizită în Peninsula Jasmund, care pe alocuri atinge înălțimi de 161 de metri. Aici veți găsi Parcul Național Jasmund, popular printre iubitorii de natură pentru abundența sa de faună sălbatică, cu specii notabile găsite aici, inclusiv vulturi rari cu coadă albă.

  Cele mai citite articole

  Articole Asemanatoare

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultimele Articole