sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăCase Inteligente3 beneficii ale folosirii unei lampi UV capabile sa sterilizeze corect apa

3 beneficii ale folosirii unei lampi UV capabile sa sterilizeze corect apa

-

Conform medicinei din ultimii ani, s-a descoperit ca razele UV reusesc sa distruga cu succes atat bacteriile, cat si virusurile. Astfel, au fost concepute lampi care sa functioneze pe baza de raze UV, fiind de un real folos in cabinetele medicale sau chiar in saloanele spitalelor, in cadrul carora pacientii bolnavi pot raspandi cu usurinta agentii patogeni. 

Din fericire, pe langa faptul ca astfel de lampi UV pot fi folosite pentru sterilizarea suprafetelor, dar si pentru purificarea aerului, acestea sunt utile si cand vine vorba de tratarea apei in mod corespunzator. Principalele avantaje ale acestor dispozitive sunt prezentate in cele ce urmeaza.

Nu se utilizeaza produse de dezinfectie 

Unul dintre principalele avantaje oferite de lampile UV consta in faptul ca nu se utilizeaza produse de dezinfectie si nu se folosesc nici compusi chimici care ar putea sa schimbe gustul apei. Nu este o metoda care sa lase reziduuri periculoase in apa si nici nu o polueaza intr-un fel sau altul.

Intretinere facila

Cele mai citite articole

Din fericire, spre bucuria multor persoane, nu trebuie sa se aplice proceduri complexe de intretinere a lampii, avand capacitatea de a elimina 99,99% din bacterii, alge, mucegaiuri, virusuri si orice microorganisme daunatoare care pot sa traiasca in apa si sa afecteze sanatatea generala. Studiile arata ca persoanele care consuma apa netratata, nefiltrata si nesterilizata in mod corespunzator, pot sa se confrunte cu o multime de afectiuni, care vizeaza activitatea creierului, dar si a sistemului nervos. 

Durata ridicata de viata

Spre deosebire de alte metode de sterilizare a apei, lampa UV este cea care se poate mandri cu o durata de viata de-a dreptul impresionanta. Pe langa faptul ca nu trebuie sa fie intretinuta dificil, aceasta reuseste sa reziste bine in timp, avand un nivel ridicat de eficienta. Aceasta reuseste sa sterilizeze apa pentru mai bine de un an, dupa care necesita, intr-adevar, inlocuire. 

Singurul aspect de care trebuie sa se tina cont este capacitatea de filtrare a apei. De exemplu, daca este vorba despre o familie care are nevoie de filtrarea a catorva litri de apa pe zi, trebuie sa se asigure ca isi achizitioneaza o lampa UV care are capacitatea dorita.

Lampa UV este una dintre cele mai eficiente metode de sterilizare a apei in prezent, datorita eficientei ridicate, dar si datorita faptului ca este usor de utilizat. Cine isi doreste sa faca o astfel de achizitie, se va bucura de beneficiile mentionate anterior in articol.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare

Ultimele Articole