Natura este o sursa de inspiratie pentru medicina alopata, deoarece foarte multe plante si fructe au demonstrat ca ofera numeroase beneficii organismului uman si chiar sunt un ajutor important in tratarea si chiar prevenirea unor afectiuni medicale.
Unele dintre acestea sunt si coacazele negre, care sunt benefice pentru aproape intregul organism, de la sanatatea ochilor, inimii si sistemului digestiv, pana la intarirea imunitatii si controlul greutatii corporale. Acest lucru se datoreaza substantelor nutritive pe care aceste mici fructe le contin, cum ar fi complexul de vitamine B, vitamina C, fier, calciu, betacaroten si multe altele.
Totusi, gustul coacazelor negre, care este acrisor, poate sa nu fie pe placul tuturor, motiv pentru care se poate apela la alte modalitati prin care pot fi consumate aceste fructe minune pentru sanatate. Acestea sunt:
Suc de coacaze negre
Un suc natural si ecologic, obtinut numai din fructe, poate fi consumat foarte usor de persoane de toate varstele. In plus, un astfel de suc de coacaze negre poate fi si diluat cu apa, o proportie de 2/3, pentru a se obtine un gust diferit. Astfel ca sucul poate fi consumat atat cu rol terapeutic, dar si pentru a satisface pofta pentru o bautura delicioasa.
Gem de coacaze negre
Cele mai citite articole
De asemenea, fructele acrisoare, de un negru albastrui, pot fi consumate si sub forma de gem. Pe post de indulcitor poate fi folosit sucul de mere, astfel obtinandu-se un produs sanatos si gustos, fara adaos de zahar, care in plus este si benefic pentru sanatate.
Gemul poate fi consumatul dupa bunul plac, fie ca atare, fie pe paine sau pe clatite ori chiar pentru prepararea unor deserturi de casa.
Fructe uscate
Pentru a pastra cat mai mult coacazele negre, care sa fie consumate ca atare, ar trebui ca acestea sa fie uscate, intr-un mod cat mai natural si mai sanatos. Fructele uscate au aceleasi beneficii ca atunci cand sunt culese din arbust si au un efect tonic si remineralizant.
Este important de mentionat ca fructele coacazului negru pot fi consumate sub aproape orice forma, inclusiv in prajituri, numai ca efectele acestora sunt influentate de procesul de preparare.