vineri, septembrie 30, 2022
More
  AcasăLifestyle3 metode de preparare a cafelei. Care este pe placul tau? 

  3 metode de preparare a cafelei. Care este pe placul tau? 

  -

  Cafeaua este un aliment energizant, pe care il consuma foarte multi oameni. Cu toate ca principalul motiv pentru care se bea cafea este pentru acest efect energizant al sau, aceasta a devenit un adevarat ritual pentru cei mai mari iubitori de cafea. 

  De asemenea si modul de preparare al cafelei a fost ridicat la rang de arta, cei care se ocupa cu prepararea acestei licori fiind denumiti barista. In general, acestia cunosc cele mai bune metode de preparare a cafelei, metode care pot fi puse in practica insa si acasa, de cei care doresc sa se bucure de un moment de relaxare si rasfat, cu o cafea buna. Principalele metode prin care poate fi preparata aceasta licoare sunt: 

  Cafea la ibric 

  Metoda clasica de preparare a cafelei, pe care toti romanii au vazut-o sau chiar practicat-o cel putin o data, este la ibric. Desi se prepara, in general, pe focul de la aragaz, cafeaua la ibric este inspirata din modul de preparare a bine cunoscutei cafele turcesti, care se pregatea in nisip. 

  Acest mod de pregatire a cafelei este unul relativ simplu. Nu este nevoie decat de un ibric cu apa clocotita, in care se adauga ulterior cafea macinata. Pentru o aroma mai puternica se poate macina cafea boabe chiar inainte de a se prepara bautura energizanta. 

  Cafea la filtru 

  De asemenea, o alta metoda destul de folosita in randul romanilor pentru pregatirea cafelei este cu ajutorul unui filtru. Aceasta poate fi considerata o alternativa moderna la metoda clasica a cafelei la ibric. 

  Pentru prepararea acesteia este necesara o cafetiera si filtre de hartie, care retin insa anumite uleiuri si arome. Avantajul acestei metode este acela ca lipsesc sedimentele din ceasca de cafea, adica zatul. 

  Cafea espresso 

  Una dintre cele mai des folosite si apreciate metode de preparare a cafelei este cea cu ajutorul espressorului, care presupune trecerea apei firebinti cu presiune prin cafeaua macinata, obtinandu-se astfel una dintre cele mai aromate bauturi, cu spuma fina, densa si catifelata. 

  Acestea sunt cele mai cunoscute si des folosite metode de preparare a cafelei, insa aceasta mai poate fi pregatita si in alte metode. 

  Articole Asemanatoare

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultimele Articole