joi, septembrie 29, 2022
More
  AcasăTehnologieAvantajele folosirii cuptoarelor cu convecție HoReCa

  Avantajele folosirii cuptoarelor cu convecție HoReCa

  -

  Cuptoarele cu convecție sunt echipamente esențiale pentru restaurantele și unitățile de catering moderne. Sunt folosite pentru a găti și încălzi diverse alimente, feluri de mâncare. Un cuptor cu convecție profesional îți permite să extinzi gama de preparate și să îmbunătățești calitatea preparării acestora datorită distribuției uniforme a căldurii, unui sistem de control inteligent, diferite moduri pentru carne, pește, garnituri și produse de patiserie.

  Cuptorul cu convecție: principii de funcționare

  Echipamentele de înaltă tehnologie din categoria principiilor de funcționare sunt produse de o serie de mărci binecunoscute de producători. Cele mai populare sunt cuptoarele combinate care oferă :

  • funcționare fiabilă și fără niciun fel de probleme;
  • capacitatea de a menține temperatura în camera de lucru până la +300 de grade Celsius;
  • încălzire rapidă;
  • funcționalitate, diverse moduri de operare, cu posibilitatea de configurare și programare, de memorare, pornire/oprire de la apăsarea unui simplu buton;
  • păstrarea proprietăților benefice ale ingredientelor preparatelor;
  • creșterea productivității;
  • eficiența energetică;
  • amestecul de abur/aer este încălzit prin elemente de încălzire; 
  • designul special al camerei de lucru și ventilatoarelor asigură circulația corectă a fluxurilor și distribuția uniformă a căldurii;
  • amplasarea atentă a tăvilor permite o capacitate maximă cu dimensiuni de gabarit relativ mici ale echipamentului.

  Clasificarea și selecția modelelor de cuptor cu convecție profesional

  Cea mai bună selecție de cuptoare cu convecție este prezentată pe site-ul tcromania.com. Dacă accesezi catalogul electronic, poți explora gama și alege cel mai potrivit model. Pentru fiecare dintre cuptoarele prezentate, este postată o descriere detaliată, sunt indicate caracteristicile tehnice și sunt postate fotografii.

  Toate modelele de echipamente sunt împărțite în două grupe principale: electrice și pe gaz. Aparatele electrice cu aburi mixte sunt cele mai versatile, potrivite pentru cafenele și restaurante de toate dimensiunile. Aparatele cu aburi combinate cu gaz sunt conectate la comunicații centrale, ceea ce impune o serie de restricții.

  Atunci când alegi echipamentul, este necesar să te ghidezi după funcționalitate, moduri de funcționare, temperatura menținută în camera de lucru, consumul de energie, precum și capacitatea și o serie de alte aspecte. De asemenea, ar trebui să acorzi atenție mărcii producătorului, materialelor, ușurinței de curățare și întreținere, disponibilitatea certificatelor și perioadelor de garanție. Poți obține sfaturi suplimentare, asistență în alegerea cuptoarelor cu convecție și plasarea unei comenzi, de la managerii magazinului online.

  Ce se gătește într-un cuptor cu convecție. Echipamentul de gătire termică potrivit

  Un cuptor cu convecție este un dispozitiv special conceput pentru a supune alimentele unui tratament termic. Ca aspect și funcționare, seamănă cu un cuptor convențional. 

  Dar există unele diferențe radicale. Iată cele mai importante: 

  • Viteza. Un astfel de dispozitiv profesional își face treaba de a coace mai repede. Dar costul unei astfel de tehnologii este mai scump. Produsele din astfel de cuptoare nu ard niciodată, iar vitaminele din fructe și legume se păstrează în totalitate. Un astfel de echipament profesional gastronomic poate fi văzut în fiecare restaurant, cafenea, cantină, brutărie etc.
  • Multifuncționalitatea. Folosind un singur cuptor cu convecție, bucătarul va putea coace, fierbe și prăji diferite alimente în același timp. Cu alte cuvinte, nu trebuie să se cheltuiască bani pentru mai multe echipamente culinare profesionale diferite. Astfel, există o economie. 

  Principiul echipamentului de convecție este că aerul încălzit este distribuit uniform în întreaga cameră de gătire. Pe peretele din spate al unității este un ventilator cu acționare electrică. Datorită ventilației, fluxurile de aer se mișcă și toate vasele sunt încălzite uniform. 

  Există mai multe tipuri de dispozitive de convecție:

  • Echipamente de convecție cu umidificare cu abur. În aceste dispozitive, apa este furnizată ventilatorului, încălzită și apoi pulverizată, formând abur la contactul cu elementul de încălzire. Adesea, această funcție este utilizată în industria cofetăriei și patiseriei. Umidificarea previne uscarea alimentelor pentru o lungă perioadă de timp și reține toți nutrienții în produsele gastronomice gătite. 
  • Al doilea dispozitiv utilizează tehnologia „injecție directă”. În acest caz, apa este pulverizată pe elementele de încălzire fierbinți și se transformă rapid în abur. 

  Fiecare dintre aceste sisteme are atât fani, cât și adversari. Și mulți profesioniști în bucătărie susțin că nu există prea multă diferență între ei. 

  O gamă largă de dispozitive de convecție pentru coacerea produselor de panificație sunt produse în Italia, în conformitate cu toate standardele europene. Avantajele lor sunt fiabilitatea, productivitatea ridicată, durabilitatea și funcționarea intensivă.

  Ai nevoie și tu de un cuptor cu convecție bun? Ia-l chiar acum de la TC Romania Crown Cool!

  Articole Asemanatoare

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultimele Articole