sâmbătă, aprilie 20, 2024
More
  AcasăCasa & GradinaCare sunt criteriile de care tii cont cand alegi balustrade din sticla?

  Care sunt criteriile de care tii cont cand alegi balustrade din sticla?

  -

  Proprietarii de locuinte care decid sa isi inlocuiasca balustradele la scari si la balcoane cu balustrade din sticla se afla pusi in fata unei decizii destul de dificile. Inainte, aceasta decizie era destul de usor de luat – balustradele erau realizate din lemn, vopsite pentru a se potrivi la culoare cu cladirea si oamenii se resemnau ca nu mai puteau admira privelistea uimitoare din casa.

  Acum, o data ce popularitatea balustradelor din sticla a crescut, proprietarii de locuinte descopera numeroase avantaje la instalarea unui astfel de sistem care nu mai este cu certitudine la fel de plictisitor ca si in trecut.

  Sisteme de prindere balustrade din sticla

  Alegerea balustradei de sticla se face in functie de mai multe criterii, printre care si preferintele utilizatorilor, dar si sistemele de prindere si tipul de sticla. Grosimea si tipul sticlei sunt criterii ce trebuie stabilite in functie de sistemul de protectie ales si de utilitatea acestuia.

  Asadar, specialistii ABC Ludens recomanda in cazul unei balustrade de sticla fara rama sau prinsa in profil, sticla securizata cu o grosime cuprinsa intre 18 si 21 mm, din motive de rezistenta, dar si de siguranta.

  Pe de alta parte, pentru balustrada din sticla cu montanti verticali si cu cleme de prindere a sticlei se foloseste geamul duplex de 8-10 mm. In oferta magazinului online exista atat modele de balustrade cu prindere in conectori laterali din inox, fara mana curenta, ideale pentru scari, podeste, terase, balcoane si rampe care pot fi executate cu sticla clara, sablata sau fumurie.

  De asemenea, clientii pot opta si pentru balustrade din sticla securizata cu prindere in conectori laterali si mana curenta din stejar, precum si pentru balustrade cu prindere in montanti mici sau medii pe treapta, din inox.

  Sunt in oferta companiei disponibile si balustrade din sticla securizata cu prindere in profil de aluminiu tip menghina cu mana curenta profil U aliminiu, precum si cu mana curenta lemn de stajar cu prindere in console inox.

  Tipuri de sticla

  Balustradele din sticla sunt o optiune buna din mai multe puncte de vedere. Indiferent ca sunt fabricate din sticla securizata sau laminata, orice tip de sticla moderna este mult mai rezistenta deat sticla clasica. Daca se sparge sticla laminata, bucatelele de sticla sunt tinute de folie si nu ranesc utilizatorii.

  Pe de alta parte, sticla securizata este mult mai greu de spart, deoarece este foarte dura in urma procesului de securizare. Clientii care opteaza pentru astfel de balustrade au, asadar o importanta intrebare: sticla securizata sau laminata? Sticla laminata este regasita incepand de la usi, ferestre, pana la balustrade si pardoseli, inclusiv acvarii si vitrine, fiind foarte rezistenta si scazand riscul accidentarii.

  Sticla securizata, pe de alta parte, este cu 5 pana la 10 ori mai dura decat varianta care nu a trecut prin acest proces, adica sticla clasica. Una din principalele calitati ale sticlei securizate este comportamentul in timpul spargerii, precum si rezistenta termica si rezistenta la socuri mecanice.

  Articole Asemanatoare

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultimele Articole