sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăUncategorizedCat dureaza colicii

Cat dureaza colicii

-

Introducere

Colicile sunt stari de disconfort cauzate de durere la nivelul abdomenului. Ele sunt obisnuite la sugar si se manifesta prin plans persistent si urlete. Aceste simptome sunt cauzate de contractiile musculare ale intestinului. Coliciile apar de obicei in a 3-a saptamana de viata si au tendinta sa se amelioreze in jurul varstei de 3 luni. In special in cazul sugarilor, colicile pot fi foarte traumatizante pentru parinti si foarte obositoare pentru bebelus. In acest articol vom discuta despre durata de existenta a colicilor si moduri de management.

Ce sunt colicile?

Colicile sunt caracterizate de plansetele frecvente ale sugarilor si se manifesta prin plans persistent care dureaza 3 sau mai multe ore pe zi, de 3 sau mai multe zile pe saptamana, timp de cel putin 3 saptamani. Aceste plansete pot incepe la orice ora a zilei si se pot intensifica inainte si in urma mesei. In general, bebelusii pot fi foarte agitati inainte de plansete si se pot linisti atunci cand sunt tinuti in brate sau cand plang. De asemenea, bebelusii pot avea scaune incoerente, chiar si constipatie, in timpul unei crize de colici.

Cauzele colicilor

Cauzele exacte ale colicilor nu sunt pe deplin clare, deoarece sunt influentate de mai multi factori, cum ar fi alimentatia mamei, formulele de lapte, alergiile alimentare si mai multe. Desi cauza exacta nu poate fi determinata, se crede ca unele din cauzele implicate sunt indigestia, intoleranta la alimente, tulburarile de motilitate gastro-intestinale si microflorei intestinale intestinale anormale. De asemenea, se crede ca stresul cotidian poate fi si el un factor care poate declansa colici la bebelusi.

Durata de existenta a colicilor

Cele mai citite articole

Colicile sunt uneori un motiv de ingrijorare atat pentru bebelusi, cat si pentru parinti. Din fericire, colicile sunt temporare si se vor ameliora in timp. Majoritatea bebelusilor vor trece prin aceasta perioada dificila in jurul varstei de 3 luni. Uneori, colicile pot persista pana la 6 luni sau chiar mai mult. Acest lucru inseamna ca parintii trebuie sa fie pregatiti sa gestioneze situatia si sa tina cont de sfaturile medicilor in ceea ce priveste modul de a ajuta bebelusul sa se linisteasca.

Managementul colicilor la bebelusi

Un lucru important pe care parintii trebuie sa il stie despre colici este ca nu exista un tratament specific. Cu toate acestea, exista o serie de moduri prin care parintii pot ajuta la ameliorarea simptomelor. De exemplu, parintii ar trebui sa inceapa prin masarea usoara a abdomenului bebelusului si sa ii ofere un pachet cald pe abdomen. De asemenea, se recomanda sa se ofere bebelusului suzeta pentru a se linisti. De asemenea, este important sa se asigure ca bebelusul este odihnit suficient si sa se urmeze o rutina de somn. In cazuri rare, medicii recomanda medicamente, cum ar fi simeticona, pentru colici.

Ajutorul medicului

Inainte de a incerca orice tratament naturist sau medicatie, parintii trebuie sa isi contacteze medicul si sa discute despre simptome si tratamente. In cele mai multe cazuri, medicii recomanda moduri de management si tratamente pentru colici. Desi este important sa se urmeze sfaturile medicilor, parintii trebuie sa stie ca colicile sunt temporare. Este important sa aveti rabdare si sa va asigurati ca bebelusul primeste toti nutrientii necesari pentru a se simti bine si pentru a creste sanatos.

Concluzie

Colicile sunt stari de disconfort cauzate de contractiile musculare ale intestinului si sunt obisnuite la sugar. Acestea apar de obicei in a 3-a saptamana de viata si au tendinta sa se amelioreze in jurul varstei de 3 luni. Desi cauza exacta nu poate fi determinata, exista moduri prin care parintii pot ajuta la ameliorarea simptomelor colicilor. Acestea includ masarea usoara a abdomenului, oferirea unei suzete si asigurarea unui somn adecvat. Cu toate acestea, este important sa se solicite un sfat medical inainte de a incerca orice fel de tratament. Din fericire, colicile sunt temporare si se vor ameliora in timp.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare

Ultimele Articole