Introducere
Febra este una dintre cele mai comune simptome ale unei viroze la copii. Copiii sunt foarte susceptibili la viroze, motiv pentru care e foarte important ca in cazul unei febre sa se ia masurile adecvate pentru a asigura cea mai buna stare de sanatate pentru copil. Cu toate acestea, o intrebare frecventa este: cat de mult dureaza febra in cazul virozelor la copii?
Cum se manifesta febra?
Febra se manifesta prin cresterea temperaturii corporale a copilului. O temperatura normala este cuprinsa intre 36.5 si 37.5 grade Celsius, insa in cazul unei viroze la copii aceasta poate ajunge pana la 39 grade Celsius. Aceasta crestere a temperaturii poate fi insotita si de alte simptome precum oboseala, transpiratii, iritabilitate si dureri musculare. In functie de viroza care se manifesta, pot exista si alte simptome precum tuse, dureri de cap, dureri in gat, diaree sau varsaturi.
Cum se trateaza febra?
In primul rand, daca copilul are febra este important ca parintii sa acorde o atentie deosebita starii acestuia si sa il consulte pe un medic specialist. Tratamentul febrei implica masuri simple, precum odihna si administrarea de medicamente pentru reducerea temperaturii. Acestea pot fi administrate sub forma de pastile, supozitoare sau lichide, in functie de preferintele si varsta copilului. In cazul in care temperatura depaseste 39 grade Celsius, parintii trebuie sa il duca imediat la medic.
Cat dureaza febra?
Cele mai citite articole
Durata febrei depinde in mare parte de viroza care se manifesta. Unele viroze, precum raceala si gripa, pot sa aiba ca simptom febra, care poate dura intre 4 si 7 zile. De asemenea, febra poate dura chiar si pana la 10 zile in cazul unor viroze mai grave, cum ar fi scarlatina, difteria sau rujeola. In cazul unor afectiuni mai grave, cum ar fi oreionul, febra poate dura pana la 14 zile.
Cum sa previi febra?
Prevenirea febrei in cazul virozelor la copii se poate face prin luarea unor masuri de precautie. In primul rand, parintii trebuie sa asigure igiena corespunzatoare atat a copilului cat si a incaperii in care acesta sta, deoarece prezenta unui mediu curat poate reduce riscul de contractare a unei viroze. De asemenea, copiii trebuie sa se spele pe maini in mod regulat si sa fie imunizati in mod corespunzator. Asadar, un program adecvat de vaccinare poate fi o solutie foarte buna pentru prevenirea virozelor.
Concluzie
In concluzie, febra in cazul virozelor la copii poate dura intre 4 si 14 zile, in functie de afectiunea de care acesta sufera. Tratamentul acestei febre se poate face atat prin masuri simple precum odihna si administrarea de medicamente pentru reducerea temperaturii, cat si prin prevenirea virozelor prin luarea unor masuri de precautie adecvate si imunizarea copiilor in mod corespunzator.