joi, aprilie 18, 2024
More
  AcasăUncategorizedCat dureaza o extractie de masea

  Cat dureaza o extractie de masea

  -

  Ce este o extractie de masea?

  Extractia de masea este o procedura de chirurgie stomatologica folosita pentru a inlatura o masea bolnava sau un molar deteriorat. Extractia se poate realiza si pentru a face loc dintilor permanenti. Aceasta procedura se efectueaza de obicei de catre un chirurg stomatolog, care va folosi anestezie locala sau generala, in functie de necesitate. Extractia de masea sau molar poate fi efectuata in moduri diferite, iar durata procedurii variaza in functie de gradul de dificultate si de masurile de precautie folosite.

  Ce determina durata unei extractii?

  Durata unei extractii de masea poate varia de la caz la caz, in functie de mai multi factori. In primul rand, durata Extractiei poate fi direct influentata de dificultatea operatiei. Intrucat maseaua sau molarul poate fi inflamat sau poate fi prezenta o infectie, aceste situatii pot cauza o durata mai mare a procedurii chirurgicale. De asemenea, daca maseaua este situata sub alte dinti sau bonturi, aceasta poate prezenta o mare dificultate in indepartarea ei. De asemenea, durata poate fi influentata si de anestezia folosita. Daca se foloseste anestezie locala, procedura se va desfasura mai rapid, daca se foloseste anestezie generala, procedura poate dura mai mult.

  Cat dureaza, in general, o extractie?

  Durata unei extractii de masea poate varia de la caz la caz. Intr-o extractie normala, de exemplu, procedura poate dura intre 15-20 de minute. Totusi, in cazurile in care dificultatea este mai mare, procedura poate dura mai mult, pana la 30 de minute sau chiar mai mult. De asemenea, daca se foloseste anestezie generala, procedura se poate desfasura timp de aproximativ o ora, din cauza pregatirii si recuperarii.

  Cum se efectueaza o extractie?

  Extractia de masea se efectueaza in mai multe etape pentru a asigura un tratament cat mai sigur. Intai, medicul va efectua o examinare a gurii si va lua o radiografie pentru a determina pozitia si dimensiunea maselei si pentru a vedea daca aceasta este inflamata sau deteriorata. Apoi, medicul va folosi anestezie locala sau generala, in functie de caz. Cand pacientul devine insensibil, medicul va folosi diferite instrumente chirurgicale pentru a indeparta maseaua. In unele cazuri, medicul poate folosi un laser pentru a tai maseaua sau poate folosi un foarfece special pentru a-i indeparta sectiunile. Dupa ce maseaua a fost indepartata, medicul va sutura incizia si poate prescrie medicamente antiseptice si antibiotice pentru a preveni infectia.

  Recuperarea dupa o extractie de masea

  Dupa terminarea procedurii, medicul stomatolog va oferi instructiuni detaliate de recuperare pacientului. Acestea includ informatii despre alimente si bauturi permise, moduri de a preveni infectia si moduri de ingrijire a gurii. De obicei, recuperarea poate dura de la cateva zile pana la cateva saptamani, in functie de cat de bine se urmeaza instructiunile medicului. Pacientul ar trebui sa foloseasca mijloace de reducere a durerii si sa fie atent la simptomele unei posibile infectii, cum ar fi febra sau durerile persistante. In cazul unei infectii sau a unei complicatii, pacientul ar trebui sa se prezinte la medic pentru a obtine tratamentul adecvat.

  Concluzie

  Extractia de masea poate fi usoara sau dificila, in functie de gradul de dificultate si de modul de anestezie folosit. Durata procedurii variaza de la caz la caz, insa in general, dureaza intre 15 si 30 minute sau chiar mai mult in cazul anesteziei generale. Este important ca pacientul sa urmeze cu strictete instructiunile medicului pentru a se recupera cat mai repede si a preveni orice complicatii.

  Articole Asemanatoare

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultimele Articole