sâmbătă, septembrie 30, 2023
More
  AcasăUncategorizedCat dureaza operatia de hernie de disc

  Cat dureaza operatia de hernie de disc

  -

  Ce este hernia de disc?

  Hernia de disc este o afectiune a coloanei vertebrale cauzata de slabirea anumitor structuri ale discurilor din coloana vertebrala. Discurile aflate intre vertebrele coloanei vertebrale ofera suport si amortizare la presiunea exercitata asupra coloanei vertebrale. Atunci cand unul sau mai multi discuri se slabesc, se creeaza o ruptura in interiorul discului, care se poate extinde si poate afecta structurile adiacente. Acest lucru provoaca durere si disconfort asupra pacientului, iar uneori poate cauza si probleme de miscare. In unele cazuri, hernia de disc poate fi tratata prin terapie fizica, insa uneori este necesara o interventie chirurgicala pentru a repara discul afectat.

  Cand este necesara o interventie chirurgicala?

  Interventia chirurgicala este indicata atunci cand hernia de disc provoaca dureri deosebit de puternice, care nu dispar dupa tratamentul conservator, cum ar fi terapia fizica si medicatia. Acest tip de interventie chirurgicala se numeste discectomie si consta in indepartarea discului afectat sau a unei portiuni a acestuia. In unele cazuri, chirurgul poate sa inlocuiasca discul cu un implant artificial. Aceasta interventie chirurgicala se efectueaza cu anestezie totala sau partiala, in functie de complexitatea interventiei.

  Cat dureaza operatia de hernie de disc?

  Durata operatiei de hernie de disc variaza in functie de complexitatea interventiei si de starea pacientului. Majoritatea operatiilor de hernie de disc se termina in cateva ore, in cel mai bun caz, chirurgul poate sa finalizeze interventia intr-o jumatate de ora. In unele cazuri, operatia de hernie de disc poate dura pana la 3-4 ore.

  Ce se intampla dupa operatie?

  Cele mai citite articole

  Dupa operatia de hernie de disc, pacientul este supravegheat in sala de recuperare si poate fi externat dupa ce a revenit la constienta. In general, medicii recomanda pacientilor sa se odihneasca timp de cateva zile dupa operatie, iar la cateva saptamani dupa interventie pot incepe sa faca terapia fizica recomandata pentru a se recupera mai usor. In unele cazuri, pot fi necesare sesiuni de fizioterapie regulate timp de cateva luni, pentru a-si recapata fortele si pentru a se recupera mai usor.

  Cat de frecvente sunt complicatiile dupa operatia de hernie de disc?

  Complicatiile dupa operatia de hernie de disc sunt foarte rare. Acestea includ infectii, sangerari, leziuni la nivelul nervilor si leziuni ale coloanei vertebrale. Cu toate acestea, majoritatea complicatiilor pot fi prevenite daca se respecta instructiunile medicului si daca se efectueaza tratamentul recomandat. De asemenea, este recomandat sa se evite efortul intens si sa se respecte programul de recuperare recomandat de medic.

  Cat de eficienta este aceasta interventie chirurgicala?

  Interventia chirurgicala pentru hernia de disc este de obicei foarte eficienta si poate oferi un grad foarte ridicat de ameliorare a simptomelor, cum ar fi durerea si disconfortul. Majoritatea pacientilor simt o reducere semnificativa a durerii si discomfortului in cateva saptamani dupa ce au fost externati si au urmat tratamentul recomandat. Cu toate acestea, in unele cazuri, pot fi necesare mai multe interventii chirurgicale pentru a obtine rezultatele dorite.

  Ce sfaturi ofera medicii pentru prevenirea herniei de disc?

  Specialistii recomanda urmatoarele sfaturi pentru prevenirea herniei de disc: mentinerea unui program de exercitii regulate, evitarea pozitiilor incomode sau a miscarilor bruste, evitarea ridicarii greutatilor si a eforturilor intense, evitarea statului prelungit in aceeasi pozitie si evitarea tutunului. Avand in vedere aceste recomandari, cei care sufera de hernie de disc pot preveni aparitia complicatiilor si pot avea o viata mai sanatoasa si fara durere.

  Cele mai citite articole

  Articole Asemanatoare

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultimele Articole