marți, octombrie 3, 2023
More
  AcasăUncategorizedCat dureaza sangerarea de implantare

  Cat dureaza sangerarea de implantare

  -

  Introducere

  Sangerarea de implantare este unul dintre simptomele cele mai comune care se pot simti inainte de aparitia menstruatiei si poate fi destul de confuza, deoarece poate dura intre 2 si 7 zile. Exista multe motive pentru care sangerarea de implantare poate aparea, cum ar fi schimbarile hormonale premergatoare menstruatiei si niveluri extreme de progesteron. Cu toate acestea, poate fi dificil de a determina cat dureaza sangerarea de implantare, mai ales in timp ce incerci sa iti gestionezi ciclul menstrual.

  Semne si simptome

  Semnele si simptomele care se pot manifesta inainte de sangerarea de implantare includ oboseala, senzatie de greata, modificari ale dispozitiei si dureri pe partea stanga a abdomenului. Aceste simptome pot fi usoare sau severe, in functie de individual. De asemenea, in unele cazuri, chiar si nivelul de temperatura corpului poate sa scada inainte de aparitia sangerarii.

  Durata sangerarii de implantare

  Sangerarea de implantare poate dura intre 2 si 7 zile, dar in unele cazuri, poate dura si mai mult. In majoritatea cazurilor, sangerarea este usoara si se intampla inainte sau dupa momentul in care ar fi trebuit sa inceapa menstruatia. Spre deosebire de menstruatia, sangerarea de implantare poate fi neregulata si poate fi slaba sau intensa. Cantitatea de sange pierduta in timpul acestei sangerari este mult mai mica, iar culoarea sangelui poate varia de la rozala deschisa la maro inchis.

  Cauze

  Cele mai citite articole

  Sangerarea de implantare apare atunci cand ovulul fertilizat se lipeste de peretele uterin. Acest lucru se intampla in mod normal la aproximativ 6-12 zile dupa momentul ovulatiei. Atunci cand se intampla, nivelul hormonilor din corpul tau incepe sa se modifice si poate provoca sangerarea de implantare. Cu toate acestea, pot exista si alte cauze pentru sangerarea de implantare, cum ar fi bolile inflamatorii pelvine, medicamentele contraceptice, sarcina ectopica si boli de stomac.

  Diagnostic

  Pentru a diagnostica sangerarea de implantare, medicul tau iti va face un examen fizic si iti va cere sa faci un test hormonal. Acest test se face pentru a determina nivelurile de hormoni din corpul tau si pentru a detecta prezenta oricaror schimbari hormonale care ar putea fi cauza sangerarii de implantare. De asemenea, medicul poate recomanda si un test de sarcina pentru a exclude orice posibilitate de sarcina extrauterina. Daca medicul tau descopera ceva anormal, el iti va recomanda un tratament adecvat.

  Tratament

  Daca sangerarea de implantare este cauzata de niveluri anormale de hormoni, medicul tau poate recomanda sa iei medicamente hormonale pentru a ajuta la revenirea la nivelurile normale. Aceste medicamente sunt disponibile sub forma de tablete sau injectii si pot ajuta la prevenirea simptomelor sangerarii de implantare. De asemenea, poti lua si medicamente pentru a reduce durerea si disconfortul, cum ar fi analgezicele si antiinflamatoarele. In unele cazuri, medicul tau poate recomanda chiar si interventia chirurgicala pentru a trata sangerarea de implantare.

  Concluzie

  In concluzie, sangerarea de implantare poate dura intre 2 si 7 zile, insa in unele cazuri poate dura si mai mult. Semnele si simptomele sangerarii de implantare sunt usoare si pot include oboseala, greata, modificari ale dispozitiei si dureri pe partea stanga a abdomenului. Cauzele sangerarii de implantare pot fi schimbarile hormonale premergatoare menstruatiei, niveluri extreme de progesteron sau bolile inflamatorii pelvine. Tratamentul poate include medicamente hormonale, analgezice si antiinflamatoare, precum si interventia chirurgicala.

  Cele mai citite articole

  Articole Asemanatoare

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultimele Articole