sâmbătă, aprilie 20, 2024
More
  AcasăUncategorizedCat dureaza sangerarea la hemoroizi

  Cat dureaza sangerarea la hemoroizi

  -

  Sangerarea la hemoroizi

  Hemoroizii sunt vene inflamate si dilatate care apar in zona anusului sau a regiunii rectale. Sangerarea la hemoroizi poate fi un simptom asociat acestei afectiuni, si poate fi cauzata de scaunul dur, tusea sau stranutul, constipatia, sau alte cauze. Persoanele care sufera de hemoroizi ar trebui sa fie atente la orice schimbare in sangerarea rectala si sa mearga la medic daca aceasta este persistenta sau daca se agraveaza.

  Cauzele sangerarii la hemoroizi

  Cele mai frecvente cauze ale sangerarii la hemoroizi sunt constipatia cronica, scaunul usor, sau tulburarile intestinale. Acestea pot provoca traume la nivelul peretelui rectal si astfel pot duce la sangerari. In plus, persoanele care sufera de hemoroizi pot prezenta sangerari in timpul defecatiei. Acest lucru se intampla atunci cand vasele de sange din vena si rect sunt tensionate prea mult in timp ce persoana incearca sa elimine scaunul. De asemenea, in anumite cazuri, persoanele care sufera de hemoroizi pot prezenta sangerari in urma curatarii rectale sau a altor proceduri chirurgicale.

  Sangerarile severe la hemoroizi

  Orice persoana care prezinta sangerari mari, frecvente sau care nu cedeaza trebuie sa isi faca control medical. Sangerarile mari la hemoroizi pot fi cauzate de polipi rectali, cancer de colon sau alte afectiuni care necesita tratament. De asemenea, sangerarile severe pot fi cauzate si de inflamarea unei tromboze hemoroidale, care poate fi foarte dureroasa si periculoasa deoarece poate provoca infarct si chiar deces in cazuri rare.

  Cat dureaza sangerarea la hemoroizi?

  Durata sangerarii la hemoroizi depinde de cauza acesteia. In general, sangerarile minore care au cauze mai usoare pot fi controlate relativ rapid, in timp ce sangerarile severe pot dura mai mult. De obicei, sangerarile la hemoroizi dureaza intre cateva secunde si cateva minute. Daca sangerarile sunt prelungite, persoana poate prezenta anemie si poate avea nevoie de tratament medical pentru a controla sangerarea.

  Prevenirea sangerarii la hemoroizi

  Spre deosebire de sangerarile severe, sangerarile minore pot fi prevenite prin adoptarea unor masuri simple, precum: evitarea constipatiei, consumul de alimente bogate in fibre, consumand suficienta apa si exercitiile fizice regulate. Aceste masuri pot ajuta la prevenirea sangerarilor minore si la mentinerea sanatatii rectului si a anusului. In cazul sangerarilor severe, persoana poate avea nevoie de tratament medical pentru a controla sangerarea si pentru a preveni complicatiile.

  Tratamentul sangerarii la hemoroizi

  Tratamentul sangerarii la hemoroizi depinde de cauza acesteia. Daca cauza sangerarii este constipatia, persoana poate lua laxative sau alte medicamente care ajuta la stimularea tranzitului intestinal. De asemenea, exista anumite medicamente topice care pot ajuta la reducerea inflamației si la stoparea sangerarii. In cazul sangerarilor severe, persoana poate avea nevoie de tratament chirurgical pentru a elimina venele inflamate.

  Conclusion

  Hemoroizii pot fi o afectiune dureroasa si uneori poate fi asociata si cu sangerari in anumite cazuri. Cu toate acestea, aceste sangerari pot fi prevenite prin adoptarea unor masuri simple sau tratate cu medicamente. Daca sangerarile sunt severe si persistente, consultul medical este obligatoriu.

  Articole Asemanatoare

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultimele Articole