marți, octombrie 3, 2023
More
  AcasăUncategorizedCat dureaza sarcina la caini

  Cat dureaza sarcina la caini

  -

  Ce este gestatia la caini?

  Gestatia este perioada de timp in care femela caine este insarcinata. Ea marcheaza inceputul sarcinii cainelui si se prelungeste pana in momentul nasterii. Acestea sunt cunoscute si sub numele de calduri, puiet sau gestatie.

  Cum se calculata durata gestatiei?

  Durata gestatiei cainelui difera de la rasa la rasa. Totusi, in medie, gestatia poate dura intre 58 si 68 de zile, in functie de rasa si de dimensiunile acesteia. De obicei, in cazul cainilor cu dimensiuni medii, gestatia dureaza aproximativ 63 de zile.

  Semnele de gestatie la caini

  In primele saptamani dupa ce femela caine a primit sperma masculului, femela nu prezinta nici un fel de simptom. Cu toate acestea, in a doua jumatate a gestatiei, femela prezinta urmatoarele semne: cresterea in dimensiuni a abdomenului si a sanilor, schimbari hormonale si comportamentale, o usoara crestere in greutate, precum si scurgeri vaginale.

  Cum se face verificarea sarcinii la caini?

  Verificarea starii de gestatie la caini poate fi facuta prin examen fizic si printr-o serie de teste de laborator. Primul pas consta din examinarea abdomenului pentru a detecta cresterea in dimensiuni si a sanilor pentru a detecta prezenta laptelui. Pentru a se confirma sarcina la caini, se pot folosi si testele de sange, ultrasunetele sau radiografiile.

  Care sunt pericolele gestatiei?

  Cele mai citite articole

  Gestatia cainelui poate fi insotita de anumite complicatii, cum ar fi diareea, varsaturile sau temperatura ridicata. De asemenea, femelele caini pot fi predispuse la anemie sau infectii ale uterului. Acestea pot fi evitate prin monitorizarea regulata, prin administrarea de vitamine si prin realizarea de teste de sange si analize de urina.

  Cum se pregateste femela caine pentru nastere?

  In ultimul trimestru de gestatie, femela caine trebuie sa primeasca ingrijiri speciale pentru a avea parte de o nastere usoara. Este recomandat sa fie monitorizata de catre medicul veterinar, iar dieta trebuie sa fie bogata in nutrienti si in calorii. De asemenea, cainele trebuie sa primeasca suplimente nutritive si sa fie vaccinata.

  Ce se intampla cu puii inainte de nastere?

  Inainte de nastere, puii se dezvolta in interiorul uterului, crescand in dimensiuni si in greutate. Pe masura ce se apropie momentul nasterii, puii se pregatesc pentru a se elibera, aceasta fiind cunoscuta si sub numele de antrenament al puilor. Acest proces poate dura intre 10 si 12 ore si presupune contractii uterine care pregatesc puii pentru nastere.

  Ce se intampla dupa nastere?

  Dupa ce puii cainelui s-au nascut, femela caine trebuie sa ii hraneasca. Puii au nevoie sa fie hraniti la interval de 2-3 ore, iar femela le va oferi laptele matern. In primele saptamani de viata, puiul va avea nevoie de hranirea materna, dar si de ingrijire speciala si de multa dragoste si atentie.

  In concluzie

  Gestatia la caini dureaza in medie intre 58 si 68 de zile, in functie de rasa si dimensiunile acesteia. Aceasta perioada se caracterizeaza prin simptome precum cresterea in dimensiuni a abdomenului si a sanilor, schimbari hormonale si comportamentale, precum si scurgeri vaginale. Verificarea gestatiei poate fi realizata prin examinare fizica, teste de sange si ultrasunete. Femela caine trebuie sa primeasca ingrijiri speciale inainte de nastere si sa fie monitorizata de catre medicul veterinar. Dupa nastere, femela trebuie sa-i hraneasca pe puii sai la interval de 2-3 ore.

  Cele mai citite articole

  Articole Asemanatoare

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultimele Articole