sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăUncategorizedCat dureaza scoala de soferi

Cat dureaza scoala de soferi

-

Durata scolii de soferi

O scoala de soferi are o durata variabila, in functie de tipul de permis pe care doriti sa il obtineti si de modalitatea aleasa pentru instruire. De exemplu, pentru obtinerea permisului de conducere auto categoria A, cursantii au la dispozitie doua optiuni: fie sa opteze pentru cursurile teoretice si practice organizate de o scoala de soferi autorizata, fie sa urmeze cursurile online.

Cursurile teoretice si practice organizate de statul roman sunt destinate in principal soferilor cu varsta peste 18 ani si au o durata variabila, intre 40 si 60 de ore. Acestea se impart in trei module: teorie, simulari si practica. Primul are o durata de 20 de ore, urmatoarele doua, 20-30 ore. In plus, participantii vor trebui sa sustina si un examen practic la finalul cursului. Dupa ce au parcurs toate aceste module si au obtinut calificativul necesar, vor primi un certificat de absolvire si vor fi pregatiti sa sustina examenul pentru obtinerea permisului auto.

Durata cursurilor online

Cursurile online sunt o alternativa la clasa, ideala pentru cei care doresc sa economiseasca timp si bani. Acestea sunt organizate de scoli de soferi autorizate si ofera cursanti posibilitatea de a invata teoria pe cont propriu, la orice ora si din orice locatie. De obicei, aceste cursuri au o durata mai scurta decat cea oferita de scolile de stat, intre 10 si 15 ore, si sunt mai ieftine. De asemenea, la finalul cursului participantii vor trebui sa sustina un examen online, care va determina daca au invatat suficient pentru a obtine permisul de conducere auto.

Ce altceva trebuie sa stii?

Inainte de a incepe cursurile de soferi, este necesar sa obtineti un certificat medical, care va confirma ca sunteti apt sa conduceti un autovehicul. Acest document este valabil pana la obtinerea permisului de conducere si trebuie sa fie eliberat de un medic autorizat. De asemenea, este important sa aveti la indemana o adeverinta cu veniturile familiei, care sa dovedeasca ca aveti posibilitatea sa va inscrieti la scoala de soferi.

Durata examenului

Cele mai citite articole

Examenul pentru obtinerea permisului auto dureaza in jur de 3 ore. Acesta se desfasoara pe doua parti: teorie si practica. Prima parte consta in raspunsul la intrebari despre legislatia rutiera si teste de auditie. A doua parte consta in evaluarea manevrelor si a abilitatilor de condus pe drumurile publice. Cand ambele parti sunt finalizate, examinatorul va decide daca permisul de conducere va fi acordat sau nu.

Taxa de examinare

Taxa de examinare pentru permisul de conducere auto se achita la momentul inscrierii si variaza in functie de scoala aleasa. Este important sa intelegeti ca aceasta taxa nu include costul examenului sau al cursurilor si va trebui sa platiti separat pentru acestea. De asemenea, este bine sa stiti ca aceste taxe pot varia in functie de regiune si de scoala aleasa.

Costuri totale ale scolii de soferi

In general, costul total al scolii de soferi este destul de ridicat. In primul rand, taxa de inscriere va fi de aproximativ 200 de lei, iar taxa de examen variaza intre 150 si 200 de lei, in functie de scoala aleasa. Apoi, veti plati taxa pentru cursurile teoretice si practice, care poate ajunge la 300-500 de lei, in functie de durata lor. In plus, veti mai avea de platit taxa pentru aparatul de inmatriculare si taxa pentru eliberarea permisului de conducere auto.

In concluzie, durata scolii de soferi poate varia intre 10 si 60 de ore, in functie de ce optiune alegeti si de ce tip de permis doriti sa obtineti. La finalul cursurilor, veti trebui sa sustineti examenul pentru obtinerea permisului auto, care va dura aproximativ 3 ore. Costurile totale vor varia intre 500 si 1000 de lei, in functie de institutie.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare

Ultimele Articole