marți, octombrie 3, 2023
More
  AcasăUncategorizedCat dureaza un rmn abdomen si pelvis

  Cat dureaza un rmn abdomen si pelvis

  -

  Ce este un RMN abdomen si pelvis?

  Un RMN abdomen si pelvis sau rezonanta magnetica abdomen si pelvis este o procedura imagistica folosita pentru a obtine informatii despre organele interne. Este efectuata folosind un scanner magnetic, care emite unde radio si create imagini computerizate ale interiorului corpului. Acest tip de scanner poate furniza informatii detaliate despre structura si functia organelor interne, cum ar fi rinichii, vezica urinara, splina, ficatul, pancreasul si intestinul subtire si gros. Acest tip de examinare poate de asemenea furniza informatii despre glandele endocrine, cum ar fi tiroida si glandele paratiroide.

  Cum se efectueaza un RMN abdomen si pelvis?

  Inainte de procedura, pacientului i se va cere sa bea un lichid de contrast, care se absorb in organe si tesuturi si apoi se va urmari prin scanner. Este de asemenea posibil ca medicul sa injecteze un lichid de contrast in vena pacientului pentru a ajuta la mai bine sublinierea anumitor organe sau tesuturi. In timpul procedurii, pacientul va fi asezat pe o masa mobila care intra in rezonanta magnetica, care emite unde radio si un camp magnetic. Acestea creeaza imagini computerizate ale organelor interne.

  Cat dureaza un RMN abdomen si pelvis?

  Durata unui RMN abdomen si pelvis poate varia in functie de echipamentul folosit si de tipul de imagine care trebuie obtinut. Durata medie este de aproximativ 30 de minute, dar poate dura de la 10 la 45 de minute sau chiar mai mult daca se face o analiza completa. In timpul examinarii, pacientul va fi rugat sa ramana nemiscat, deoarece miscarea poate afecta rezultatele scanarii.

  Care sunt riscurile unui RMN abdomen si pelvis?

  Cele mai citite articole

  RMN abdomen si pelvisul este considerat general sigur, deoarece nu implica radiatii. Exista, totusi, anumite riscuri asociate cu procedura. O persoana poate avea o reactie alergica la lichidul de contrast folosit in timpul scanarii si poate avea o usoara senzatie de disconfort. Este de asemenea posibil sa apara reactii adverse la medicamentele luate pentru a relaxa pacientul in timpul scanarii, cum ar fi somnolenta si ameteala.

  Care sunt avantajele unui RMN abdomen si pelvis?

  Un avantaj major al RMN abdomen si pelvisului este ca poate furniza informatii detaliate despre organele interne fara a expune pacientul la radiatii ionizante. De asemenea, acest tip de scanare poate fi efectuat in mai putin timp decat alte proceduri de scanare. In plus, RMN abdomen si pelvisul poate fi folosit pentru a diagnostica afectiuni precum leziuni renale, cancerul, infectiile si boli ale tractului digestiv.

  Care sunt limitele unui RMN abdomen si pelvis?

  RMN abdomen si pelvisul este, de asemenea, limitat in ceea ce priveste detectarea leziunilor mici si a leziunilor care se afla foarte aproape de oase. Este, de asemenea, limitat in ceea ce priveste detectarea anumitor boli, cum ar fi diabetul si bolile cardiovasculare. De asemenea, pacientului trebuie sa fie in stare sa stea nemiscat in timpul procedurii pentru a obtine imagini clare.

  Concluzie

  RMN abdomen si pelvisul este o procedura imagistica folosita pentru a obtine informatii despre organele interne, cum ar fi ficatul, pancreasul si intestinul subtire si gros. Durata medie a examinarii este de aproximativ 30 de minute, dar poate dura mai mult in cazul unei scanari complete. RMN abdomen si pelvisul este considerat general sigur, deoarece nu implica radiatii. Exista, totusi, anumite riscuri asociate cu aceasta procedura. Printre avantajele RMN abdomen si pelvisului se numara faptul ca poate furniza informatii detaliate despre organele interne, poate fi efectuat in mai putin timp decat alte proceduri de scanare si poate fi folosit pentru a diagnostica afectiuni precum leziuni renale, cancerul, infectiile si boli ale tractului digestiv. Exista, totusi, anumite limite asociate cu aceasta procedura, cum ar fi faptul ca poate fi limitata in ceea ce priveste detectarea leziunilor mici si a bolilor precum diabetul si bolile cardiovasculare.

  Cele mai citite articole

  Articole Asemanatoare

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultimele Articole