marți, octombrie 3, 2023
More
  AcasăUncategorizedCat dureaza varicela la copii

  Cat dureaza varicela la copii

  -

  Varicela la copii – ce este?

  Varicela este o boala infectioasa extrem de contagioasa, cauzata de virusul varicela-zoster. Virusul este raspandit prin contact direct cu persoanele infectate sau prin aerul inhalat. Este de obicei considerata o boala a copilariei, simptomele fiind mai severe pentru adulti. Boala se manifesta prin eruptii cutanate in forma de basicute, pline de lichid. Aceste eruptii se raspandesc pe tot corpul, inclusiv pe fata, in gat si pe maini si picioare. In plus, copiii pot experimenta si alte simptome, incluzand febra, greata, dureri de cap si dureri musculare.

  Cat dureaza varicela la copii?

  Varicela la copii dureaza in medie 7-10 zile, insa poate tine chiar si 14-15 zile in cazurile severe. Primele semne ale bolii pot sa apara la cateva zile dupa contactul cu virusul, cum ar fi febra si oboseala, urmata de eruptii cutanate. Aceste rani sunt extrem de contagioase, prin urmare copilul trebuie sa fie tinut la distanta de ceilalti timp de cateva zile. Rani cutanate pot fi foarte dureroase si pot sa lase cicatrici permanente, asa ca trebuie sa fie ingrijite corect si sa fie folosite produse speciale destinate ingrijirii acestora.

  Cum poate fi prevenita varicela la copii?

  Varicela poate fi prevenita cu ajutorul vaccinarii. Vaccinul este considerat eficient, fiind recomandat pentru toti copiii, incepand cu varsta de 12 luni. Acesta poate fi aplicat la colegiul medical, iar copiii au nevoie de doua doze pentru a fi protejati. Vaccinarea este cea mai buna metoda de prevenire a varicelei, insa trebuie luat in considerare si alti factori, cum ar fi evitarea aglomeratiilor si purtarea unei masti de protectie.

  Cum se trateaza varicela la copii?

  Cele mai citite articole

  Tratamentul pentru varicela la copii include, in primul rand, administrarea de medicamente anti-inflamatorii, precum paracetamolul, pentru a reduce febra si durerile. In cazurile severe, pot fi prescrise medicamente antialergice si antivirale. De asemenea, medicii recomanda multa odihna si consumul unei cantitati adecvate de lichide. Pentru prevenirea complicatiilor, copilul infectat trebuie sa stea departe de ceilalti copii, pentru a preveni raspandirea virusului.

  Complicatii posibile ale varicelei la copii

  Unele complicatii ale varicelei la copii pot fi periculoase si pot necesita tratament medical. Acestea includ infectii bacteriene ale pielii, complicatii ale aparatului respirator, infectii ale creierului si meningita. De asemenea, persoanele care au avut varicela in copilarie au o rata mai mare de a dezvolta herpes zoster, o afectiune cutanata dureroasa, care poate sa apara la orice varsta.

  Cateva sfaturi pentru ingrijirea copiilor care au varicela

  Eruptiile cutanate provocate de varicela sunt extrem de contagioase si trebuie sa fie ingrijite corect. Pentru a preveni raspandirea virusului, copilul trebuie sa fie tinut acasa si sa fie ingrijite ranile cu produse speciale destinate ingrijirii lor. Acoperiti ranile cu un bandaj curat si schimbati-l ori de cate ori este necesar. De asemenea, incercati sa evitati contactul direct cu copilul si spalati-va pe maini inainte si dupa ce va atingeti copilul.

  Concluzie

  Varicela la copii este o boala infectioasa extrem de contagioasa, cauzata de virusul varicela-zoster. Simptomele bolii includ eruptii cutanate in forma de basicute, precum si alte simptome cum ar fi febra, dureri de cap si greata. Varicela la copii dureaza in medie 7-10 zile, insa vaccinul poate fi folosit pentru prevenirea bolii. Complicatiile posibile ale varicelei la copii includ infectii bacteriene ale pielii si complicatii ale aparatului respirator. Pentru a preveni raspandirea virusului sau aparitia complicatiilor, copilul infectat trebuie sa fie tinut acasa si ranile trebuie ingrijite corect.

  Cele mai citite articole

  Articole Asemanatoare

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultimele Articole