In prezent, multe mamici care incep sa mearga la serviciu se lovesc de un impediment major: lipsa de timp. Timpul este pretios, iar, din acest motiv, pregatirea unei cantitati mai mari de lapte, stocarea sa si folosirea in momentele in care este nevoie se dovedeste a fi una dintre cele mai eficiente practici. Astfel, este important ca mamica sa se asigure ca pregateste laptele tinand cont de anumite indicatii importante, pentru a se mentine cat mai proaspat pentru micut.
3 etape de preparare a laptelui praf pentru folosirea ulterioara
Pregatirea mai multor recipiente individuale
Pentru ca laptele sa se mentina proaspat o perioada cat mai mare, este important sa fie distribuit in mai multe recipiente individuale, care sunt folosite, pe rand, atunci cand bebelusului ii este foame.
Stocarea in frigider
Preparatul din lapte praf trebuie sa fie pus in frigider la o temperatura de aproximativ 4 grade Celsius pentru a se mentine proaspat si pentru mai tarziu.
Hranirea bebelusulului in cel mult 24 de ore
Cu toate ca laptele este pastrat la frigider, specialistii nu recomanda ca micutul sa mai fie hranit cu acesta dupa aproximativ 24 de ore, pentru a nu exista niciun risc pentru sanatatea copilasului.
Cand micutul trebuie sa fie hranit, este necesara incalzirea laptelui din sticluta intr-un recipient aproape plin cu apa fierbinte, pentru aproximativ 10 minute, pana cand laptele din interior ajunge la temperatura camerei. Din fericire, pentru simplificarea acestui proces, pot fi folosite si incalzitoare special concepute pentru o astfel de situatie si care au un aspect asemanator cu cel al sterilizatoarelor.
Un preparat catre care orice mamica isi poate indrepta atentia este chiar lapte praf Humana, adecvat pentru copilasi. Are un continut ridicat de vitamine si minerale, care il vor ajuta pe cel mic sa se dezvolte sanatos.
Important de mentionat este faptul ca, dupa ce laptele a fost reincalzit, nu mai poate fi repus la frigider. Astfel, daca bebelusul nu poate sa termine toata sticluta de lapte, ce ramane o sa fie aruncat, pentru ca nu este sigur sa fie refolosit si alta data. De asemenea, laptele care a fost preparat in prealabil nu trebuie sa fie pus in cuptorul cu microunde, pentru ca exista riscul sa fie incalzit mult prea tare.
Astfel, pentru simplificarea procesului de hranire, mamicile pot apela cu incredere la varianta prepararii laptelui pentru folosirea ulterioara, care este depozitat la frigider.