sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăUncategorizedCum se intretine implantul Fast and Fixed pentru persoanele varstnice?

Cum se intretine implantul Fast and Fixed pentru persoanele varstnice?

-

Pierderea dintilor si orice problema a danturii este neplacuta, indiferent de varsta. Oamenii au nevoie de dinti sanatosi pentru a se simti bine in propria piele si pentru a se bucura de o alimentatie corespunzatoare si de o digestie buna. Masticatia si un meniu diversificat sunt esentiale pentru sanatatea sistemului digestiv. In cazul persoanelor varstnice, dantura are un rol deosebit de important in alimentatie, iar tehnologia Fast and Fixed tine cont de acest aspect. 

Implantul Fast & Fixed presupune inserarea a doar patru implanturi dentare in mandibula si sase implanturi in maxilar, fara alte proceduri de aditie osoasa sau sinus lift. Dupa realizarea implanturilor, pacientul primeste o lucrare provizorie, care se ataseaza de aceastea si care nu trebuie indepartata pentru curatare, asemenea unei proteze. Dupa sase luni, se instaleaza lucrarea finala, din ceramica.

Instructiuni pentru intretinerea lucrarii dentare Fast and Fixed

Exista anumite recomandari atat pentru intretinerea lucrarii provizorii, cea pe care pacientul o primeste dupa realizarea implantului, cat si pentru intretinerea lucrarii finale, la jumatate de an de la implanturi. Timp de 48 de ore dupa implantarea dintilor, se va folosi o periuta de dinti chirurgicala, cu peri moi, pentru a nu rani gingia. Gura se va clati dupa fiecare periaj, in primele 5 pana la 10 zile, cu o apa de gura pe baza de clorhexidină.

Cat timp persoana va purta dantura provizorie, aceasta este sfatuita sa mestece alimentele incet, iar dieta sa contina produse moi, care sa nu solicite implanturile sau sa duca la desprinderea protezei provizorii de dintii inserati.

Cele mai citite articole

Ca si in cazul danturii naturale, igiena este esentiala si va asigura atat sanatatea gurii dupa implant, estetica lucrarii si durabilitatea acesteia. Se recomanda curatarea profesionala a implantului Fast and Fixed o data la sase luni cel putin.

Pentru lucrarea finala, nu se impun restrictii majore, insa persoanele at trebui sa evite obiceiuri considerate daunatoare la orice varsta, cum ar fi fumatul. Nicotina afecteaza integrarea implanturilor in structura osoasa a mandibulei si maxilarului si intarzie vindecarea dupa interventie.  

Se va evita, de asemenea, rosul obiectelor dure, creioane, propriile unghii, precum si spargerea in dinti a fructelor tari (nuci, fistic), a dropsurilor, deschiderea dopurilor cu dintii si scrasnitul dintilor. Este posibil ca unele dintre aceste obiceiuri daunatoare sa fi favorizat pierderea sau slabirea danturii in timp.

Cu respectarea masurilor de igiena si protectie, implantul Fast and Fixed este solutia optima si durabila de a avea o dantura fixa, completa si functionala, cu un aspect natural, pentru persoanele cu varsta de peste 65 de ani.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare

Ultimele Articole