sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăUncategorizedPrincipalele motive pentru care sa alegi anvelope de iarna pentru masina ta 

Principalele motive pentru care sa alegi anvelope de iarna pentru masina ta 

-

Pentru a spori siguranta in timp ce circula cu masina pe sosea, soferii trebuie sa se preocupe permanent de starea in care aceasta se afla. Orice semnal ca exista o defectiune ar trebui tratat cu seriozitate si ar trebui verificata posibila problema. 

De asemenea, schimbarea anotimpului vine si cu o serie de schimbari in ceea ce priveste ingrijirea si chiar pregatirea autovehiculului pentru a putea circula in conditii de siguranta. Daca pregatirea pentru anotimpul cald presupune, in special, verificarea sistemului de climatizare, cand vine vorba despre anotimpul rece, anvelopele sunt in prim plan. 

Pe piata accesoriilor si echipamentelor auto exista multe tipuri de anvelope, pentru a se potrivi atat tipului si dimensiunii masinii, cat si pentru a putea circula pe orice vreme. De aceea, cand vine anotimpul rece, este recomandat ca autovehiculele sa fie dotate cu anvelope speciale de iarna. Unele dintre cele preferate de tot mai mult soferi sunt anvelope de iarna Debica

Cele mai citite articole

Cu toate acestea, inca mai sunt soferi care prefera sa foloseasca anvelope all season pe tot parcursul anului, numai ca acest obicei nu este unul foarte responsabil. Drept urmare, in comtinuare sunt prezentate cele mai importante motive pentru care ar trebui alese anvelopele speciale pentru iarna: 

Anvelopele de iarna sunt mai eficiente la temperaturi reduse 

Anvelopele de iarna sunt realizate dintr-un cauciuc special, mai moale, care permite o aderenta mai mare cu partea carosabila, astfel incat sa se poata asigura un grad de siguranta ridicat chiar si in cazul in care aceasta este acoperita cu polei sau zapada. 

In plus, temperaturile scazute nu va afecta structura cauciucului, ca in cazul anvelopelor de vara, de exemplu, pentru a nu deveni rigid si, implicit, pentru a afecta modul de rulare al rotilor. 

Asigura o tractiune mai buna 

Un alt criteriu al anvelopelor de iarna este faptul ca prezinta anumite taieturi si blocuri mai late pe partea de rulare, pentru a asigura o aderenta mai mare la carosabil, util mai ales in cazul drumurilor acoperite cu zapada, cele de pe dealuri sau curbe stranse. 

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare

Ultimele Articole