sâmbătă, iulie 27, 2024
AcasăUncategorizedSfaturi esențiale pentru îngrijirea și menținerea fațetelor dentare după procedură

Sfaturi esențiale pentru îngrijirea și menținerea fațetelor dentare după procedură

-

Fațetele dentare reprezintă o soluție populară pentru îmbunătățirea esteticii zâmbetului, una ce poate oferi rezultate spectaculoase într-un timp relativ scurt. Pentru a te putea bucura cât mai mult timp de aceste rezultate, trebuie să acorzi însă atenție îngrijirii corespunzătoare a acestora. Continuă să citești pentru a descoperi câteva sfaturi utile în acest sens.

Acordă o atenție sporită igienei tale orale

Acest lucru este important nu doar pentru menținerea igienei fațetelor dentare și a aspectului estetic al acestora, ci și pentru că ajută la menținerea unei bune sănătăți orale.

Spală-te pe dinți de cel puțin două ori pe zi, dimineața și seara, pentru a elimina placa bacteriană și a preveni formarea tartrului și apariția cariilor sau a altor probleme dentare. Folosește o periuță cu peri moi și o pastă de dinți cu formulă non-abrazivă.

Nu uita de ața dentară, care ajută la îndepărtarea resturilor alimentare și a plăcii bacteriene de la nivelul spațiilor interdentare, zone greu accesibile periuței de dinți. Aceasta ar trebui folosită cel puțin o dată pe zi. 

Rutina ta îngrijire orală ar mai trebui să includă și apa de gură – folosește-o pentru a-ți clăti gura după periajul dentar.[1][2]

Evită alimentele și băuturile care pot păta dinții

Fațetele dentare sunt, în general, rezistente la pătare și decolare. Această rezistență poate varia însă în funcție de materialele din care sunt realizate și nu poate fi complet exclus riscul ca, în timp, culoarea lor să fie afectată de anumite alimente și băuturi cum ar fi cafeaua, ceaiul sau vinul roșu.

Încearcă deci să eviți sau cel puțin să limitezi consumul unor astfel de alimente și băuturi.[1][2]

Vizitează-ți periodic dentistul

Unele persoane își vizitează periodic dentistul. Altele ajung la stomatolog doar atunci când au probleme cu dinții ori când vor să apeleze la anumite proceduri.

Cele mai citite articole

Te încadrezi în cea de-a doua categorie și ai ajuns la stomatolog după o pauză foarte lungă, poate pentru că ai căutat informații despre fațete dentare și prețul lor în Timișoara și ai decis că ai nevoie de o astfel de procedură? Este timpul să schimbi acest lucru!  

Controalele stomatologice periodice sunt obligatorii din mai multe motive. În primul rând, un astfel de control permite identificarea timpurie a oricăror probleme cu fațetele dentare și rezolvarea acestora înainte ca situația să se înrăutățească.

În al doilea rând, va include și o curățare profesională a danturii, ce asigură îndepărtarea plăcii bacteriene și a tartrului din zone greu accesibile.

În al treilea rând, vei putea primi sfaturi personalizate privind îngrijirea corectă a fațetelor dentare de la dentistul tău.

Nu în ultimul rând, controalele stomatologice periodice contribuie la prevenirea, depistarea și tratarea la timp a unor eventuale probleme dentare, chiar înainte ca acestea să se manifeste prin simptome ce te-ar putea alarma. 

Renunță la obiceiurile nocive pentru dantură

Dinții nu sunt unelte. Deschiderea ambalajelor sau sticle cu dinții ori folosirea lor pe post de foarfeca, rosul unghiilor și mestecarea unor obiecte tari sunt doar câteva exemple de obiceiuri nocive de care mulți dintre noi ne facem vinovați mai des decât ar fi indicat și care pot avea efecte negative asupra dinților noștri ori care pot duce la deteriorarea fațetelor dentare. Același lucru este valabil și pentru scrâșnitul din dinți.

Ține cont de asta și i-a măsuri pentru a-ți proteja dinții. Evită să-i folosești pe post de unelte. Dacă scrâșnești din dinți, încearcă să porți o gutieră în timpul nopții.[1][2]

Îngrijirea corespunzătoare a fațetelor dentare nu este deloc dificilă. Implică respectarea unor reguli simple, de care oricum ar trebui să ții cont dacă vrei să ai o dantură sănătoasă și frumoasă. Reguli precum menținerea unei igiene orale riguroase, evitarea consumului de alimente care pot afecta culoarea dinților ori a fațetelor, renunțarea la obiceiurile nocive pentru dantură și efectuarea unor controale stomatologice periodice. Pentru mai multe sfaturi privind îngrijirea și menținerea fațetelor dentare după procedură, adresează-te dentistului tău. 

Surse de referință:  

  1. Beck, Robert. „Dental Veneers”, WebMD, www.webmd.com/oral-health/veneers. Accessed 24 Nov. 2023.
  2. „Veneers: What Are Dental Veneers? Cost, Procedure & Advantages”, Cleveland Clinic, my.clevelandclinic.org/health/treatments/23522-dental-veneers. Accessed 24 Nov. 2023.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare

Ultimele Articole