sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăUncategorizedTeste pentru apa – cat de eficiente sunt si cum pot fi...

Teste pentru apa – cat de eficiente sunt si cum pot fi folosite?

-

Multe persoane vor sa se asigure ca apa pe care o consuma in fiecare zi se incadreaza in valorile optime, astfel incat sa nu existe riscul de a-si pune sanatatea in pericol. Apa netratata poate sa cauzeze aparitia multor situatii neplacute, printre care se numara si problemele de sanatate, care trebuie sa fie evitate cu orice pret. Din cauza unei cantitati mult prea mari de clor si bacterii, orice persoana poate sa dezvolte afectiuni la nivelul creierului sau al sistemului nervos.

Pentru ca apa este extrasa direct din pamant, este normal sa contina diverse minerale, cum ar fi magneziu si calciu, care trebuie sa fie filtrate, pentru ca, in cantitati excesive, nu sunt bune pentru sanatate. Din acest motiv, se efectueaza o multime de teste apa pentru identificarea nivelului de duritate. In cazul in care este cu mult peste valorile normale, trebuie sa se efectueze procedura de dedurizare.

Cum se realizeaza testele de identificare a duritatii apei?

Pentru o eficienta ridicata, este important ca testul de identificare a nivelului de duritate a apei sa fie efectuat in cadrul unui laborator specializat, astfel incat, pe baza sa, sa se efectueze o analiza pentru obtinerea unui rezultat. Un astfel de test poate sa fie realizat cu usurinta si acasa, prin fierberea apei de la robinet. In cazul in care se observa depuneri de calcar, inseamna ca apa este dura si trebuie sa se evita consumarea acesteia fara sa fie filtrata in prealabil. 

Cele mai citite articole

Nivelul de duritate se evalueaza in grade germane. Conform specialistilor, daca apa se incadreaza in intervalul de 0-15 grade germane, se considera ca are o duritate medie, care nu impune probleme sanatatii. Din pacate, lucrurile se agraveaza in momentul in care valorile depasesc cele 15 grade, situatie in care se recomanda folosirea unui dedurizator, pentru curatarea si tratarea acesteia in mod corespunzator. 

Recomandat este sa se apeleze la ajutorul unei firme sau echipe specializate in acest domeniu, care poate oferi asistenta si sprijinul necesar atat pentru identificarea nivelului de duritate a apei, cat si pentru eliminarea apei dure. Dupa aceasta procedura, nu va mai fi necesara achizitionarea apei imbuteliate, lucru care contribuie semnificativ la economisirea unor sume considerabile de bani.

In concluzie, folosirea dedurizatorului este una dintre cele mai eficiente metode prin care apa dura poate sa fie transformata in apa potabila si corect filtrata. Acesta se foloseste in cazul in care testul a confirmat o duritate mai mare de 15 grade germane.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare

Ultimele Articole