sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăUncategorizedCare sunt cele mai importante criterii de intretinere in ceea ce priveste...

Care sunt cele mai importante criterii de intretinere in ceea ce priveste bateria auto?

-

Bateria auto este o componenta care nu poate sa lipseasca sub nicio forma din mecanismul de functionare a unui autoturism. Ea este cea care are rolul de a transforma energia chimica in energie electrica, pentru o buna functionare a motorului. Cu toate ca este o piesa auto durabila, este important de mentionat ca durata sa de viata este, de regula, influentata de o multime de factori, dar, mai ales, de modul de intretinere.

Cu cat este intretinuta mai adecvat, cu atat bateria reuseste sa atinga chiar pragul celor patru sau cinci ani de folosire fara nicio problema. Principalele criterii de care sa se tina cont in procesul de intretinere adecvata a bateriei auto sunt mentionate ulterior. 

Efectuarea mentenantei adecvate

In cazul in care starea tehnica a bateriei nu este mentinuta in mod corespunzator, exista riscul ca durata sa de viata sa fie influentata negativ, ceea ce duce la o inlocuire timpurie. Fiind o piesa atat de importanta, pretul sau de achizitie nu este tocmai mic. Din acest motiv, este important sa se solicite ajutorul specialistilor auto, care pot verifica starea tehnica a bateriei. 

Dobandirea unui obicei potrivit de condus

Cele mai citite articole

Modalitatea in care soferul isi conduce masina are o putere uriasa de influenta asupra duratei de viata a bateriei auto. Conform expertilor, trebuie sa se evite drumurile dese si scurte, pentru ca, intr-o astfel de situatie, bateria nu se poate incarca niciodata complet.

Temperaturi ridicate sau scazute

Un alt factor care poate ameninta viata bateriei auto este redat de temperaturile extreme, mai ales cand vine vorba de temperaturi extrem de scazute. Din acest motiv, conteaza foarte mult si calitatea piesei auto. Un magazin online de unde bateria auto poate sa fie cumparata este chiar Vrum Auto, care pune la dispozitia cumparatorilor o multime de variante la preturi accesibile si la calitate superioara.

Verificarea tensiunii bateriei

Mai este important sa se verifice si tensiunea bateriei, care nu trebuie sa fie mai mica de 12,5 V. De asemenea, in cazul in care bateria nu este folosita pentru o perioada mai indelungata, se recomanda sa fie depozitata intr-un loc protejat de lumina puternica si racoros, astfel incat sa fie perfect functionala.

In concluzie, bateria auto indeplineste un rol de-a dreptul esential in ceea ce priveste functionarea autoturismului. Din acest motiv, trebuie sa fie intretinuta cu atentie, tinandu-se cont de criteriile prezentate anterior in articol.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare

Ultimele Articole