sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăUncategorizedCat dureaza durerile dupa operatia de hernie de disc

Cat dureaza durerile dupa operatia de hernie de disc

-

Incidența herniei de disc

Hernia de disc este o afectiune frecventă în care un disc intervertebral se deteriorează, provocând durere și disconfort. Este o afecțiune foarte comună, unul dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii se adresează medicului. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, aproximativ 80% dintre populația adultă prezintă o formă de hiperlordoza (înclinarea înainte) a coloanei vertebrale, ceea ce poate duce la hernia de disc. Aproximativ 25% dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 25 și 45 de ani au avut, cel puțin o dată, simptomele herniei de disc în ultimii 2 ani.

Simptomele herniei de disc

Simptomele herniei de disc pot varia de la ușoare la severe. Simptomele cele mai frecvente includ durerea și disconfortul în zona afectată, câteodată cu senzație de furnicătură sau amorțeală. Durerea poate fi intensificată de mișcarea coloanei vertebrale sau de presiunea asupra discului. În plus, simptomele pot varia în funcție de localizarea herniei de disc. Simptomele pot fi prezente în față, spate, abdomen sau membre inferioare.

Diagnosticul herniei de disc

Un medic poate diagnostica hernia de disc folosind analize de sânge, imagini RMN sau o scintigrafie osoasă. RMN-ul și scintigrafia au rolul de a confirma prezența herniei de disc și de a determina localizarea acesteia. Aceste teste pot ajuta la identificarea simptomelor și a gradului lor de severitate. De asemenea, medicul poate utiliza RMN-ul pentru a diagnostica problemele asociate cu hernia de disc, precum spondiloza și compresia nervilor.

Tratamentul herniei de disc

Tratamentul herniei de disc poate include terapia fizică, medicamente și chirurgie. În cazurile ușoare, terapia fizică poate fi suficientă pentru a trata hernia de disc. Terapia fizică include exerciții speciale pentru a întări mușchii spatelui și pentru a îmbunătăți flexibilitatea. Medicamentele, cum ar fi antiinflamatoarele, pot fi de asemenea prescrise pentru a ameliora simptomele. În cazurile mai severe, chirurgia poate fi necesară pentru a repara discul afectat.

Riscurile interventiei chirurgicale

Cele mai citite articole

Intervenția chirurgicală pentru hernia de disc prezintă anumite riscuri. Acestea includ infecția, hemoragia și reacțiile adverse la anestezie. De asemenea, pot exista complicații ale interventiei chirurgicale, precum lezarea nervilor sau a vaselor de sânge. Unele persoane pot prezenta lombosciatică persistentă după operație, ceea ce poate cauza disconfort și durere în regiunea afectată. Înainte de a decide să se supună unei interventii chirurgicale, este important ca pacientul să discute cu medicul despre riscurile potențiale ale operației.

Durata durerilor dupa operatia de hernie de disc

Durata durerilor dupa operatia de hernie de disc poate varia in functie de tipul interventiei chirurgicale, gradul de severitate al herniei si modul in care fiecare persoana reactioneaza la tratament. Majoritatea pacientilor raporteaza ca simptomele se amelioreaza in primele 3 zile dupa operatie. De asemenea, unii pacienti pot prezenta dureri de scurta durata sau simptome persistente in urmatoarele saptamani. Aceste simptome pot fi ameliorate prin exercitii de intindere si terapii fizice specifice.

Rutina de recuperare dupa operatia de hernie de disc

Recuperarea dupa operatia de hernie de disc poate dura intre cateva zile si cateva luni, in functie de tipul interventiei chirurgicale si starea generala de sanatate a pacientului. Cu toate acestea, medicii recomanda pacientilor sa se odihneasca in primele 24-48 de ore dupa operatie. Se recomanda de asemenea exercitii de stretching si terapie fizica pentru a preveni rigiditatea si pentru a ajuta la recuperarea muschilor. Zilnic, pacientul ar trebui să înceapă să se miște treptat, evitând orice activitate care ar putea provoca dureri sau disconfort în regiunea afectată. De asemenea, este important sa se evite ridicarea obiectelor grele, tusea si stranutul.

Riscurile si complicatiile herniei de disc

Dacă hernia de disc nu este tratată la timp, pot apărea complicații și simptome persistente. Una dintre cele mai frecvente complicații este compresia nervilor. Această condiție poate cauza durere severă, furnicături și amorțeală în regiunea afectată. Compresia nervilor poate, de asemenea, cauza probleme de coordonare, schimbări ale sensibilității și în cazuri foarte severe, paralizie. De asemenea, hernia de disc poate duce la alte complicații, cum ar fi sciatica, hernie de disc recurentă și sindromul de coadă de cal.

Cum sa previi hernia de disc

Potrivit medicilor, anumite modificări ale stilului de viață pot ajuta la prevenirea herniei de disc sau a exacerbării simptomelor. Acestea includ: evitarea ridicării obiectelor grele și a motionă

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare

Ultimele Articole