marți, octombrie 3, 2023
More
  AcasăUncategorizedCat dureaza operatia de eventratie

  Cat dureaza operatia de eventratie

  -

  Ce este eventratia?

  Eventratia este o forma de chirurgie abdominala care implica deschiderea abdomenului pentru a trata afectiuni digestive grave. Aceasta interventie chirurgicala poate fi necesara daca alte tratamente nu au rezolvat o afectiune sau pentru a preveni complicatiile. Persoanele care necesita o eventratie pot prezenta simptome precum sangerari digestive, inflamatii si dureri abdominale severe.

  Care sunt cauzele eventratiei?

  Cauzele comune ale eventratiei includ tratamentul chirurgical al afectiunilor digestive, inclusiv ulcerele stomacale, cancerul sau afectiuni inflamatorii ale intestinului. Mai mult, unele afectiuni congenitale si traume abdominale pot necesita o eventratie. In unele cazuri, eventratia poate fi necesara pentru a trata complicatiile unor interventii chirurgicale prealabile.

  Cine este candidat pentru operatia de eventratie?

  Candidatul ideal pentru operatia de eventratie este persoana care prezinta simptome severe ale unei afectiuni digestive. Aceasta interventie se realizeaza, de obicei, daca alte metode de tratament nu au rezolvat afectiunea. Eventratia poate fi, de asemenea, o optiune pentru pacientii cu complicatii la nivelul abdomenului dupa o interventie chirurgicala prealabila.

  Cum se efectueaza operatia de eventratie?

  Cele mai citite articole

  Operatia de eventratie necesita anestezie generala si poate dura intre 1 si 3 ore. In prima parte a interventiei, chirurgul va deschide abdomenul pentru a accesa organele digestive si pentru a le trata. Dupa aceea, chirurgul va sutura incizia si aplica pansamente pentru a preveni sangerarile. In unele cazuri, chirurgul poate folosi un dispozitiv de izolare a abdomenului pentru a preveni sangerarile si pentru a usura vindecarea.

  Care sunt riscurile operatiei de eventratie?

  Riscurile operatiei de eventratie includ infectiile, sangerarile, aderentele si reactiile alergice la anestezice. De asemenea, pot aparea complicatii precum obstructia alimentelor si a lichidelor, disectia aortica si perforarea intestinului. Acestea pot fi tratate cu succes in majoritatea cazurilor, dar pot necesita o interventie chirurgicala suplimentara.

  Cat dureaza operatia de eventratie?

  Durata operatiei de eventratie poate varia in functie de afectiunea sau complicatia care urmeaza a fi tratata. In general, interventia dureaza intre 1 si 3 ore. Durata recuperarii postoperatorii poate fi de la 1 saptamana la 1 luna, in functie de starea pacientului si de complicatiile intervenite.

  Cele mai citite articole

  Articole Asemanatoare

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultimele Articole