sâmbătă, septembrie 30, 2023
More
  AcasăUncategorizedCat dureaza perioada de calduri la pisici

  Cat dureaza perioada de calduri la pisici

  -

  Introducere

  Perioada de calduri la pisici este una din cele mai importante si mai interesante perioade din viata unei pisici. Este o etapa caracterizata prin schimbari hormonale, comportamentale si fizice, care are un impact important asupra vietii acestor animale. Este important sa cunoastem ce inseamna perioada de calduri, cat dureaza si cum putem sa ajutam pisica noastra sa treaca prin aceste schimbari.

  Ce inseamna perioada de calduri la pisici?

  Perioada de calduri la pisici poarta, de asemenea, denumirea de "estru". Este caracterizata prin schimbari hormonale si comportamentale puternice si se remarca prin accese de crestere a libidoului pisicii. Aceasta etapa are loc intre pubertate si varsta procrearii. La pisici, aceasta perioada incepe, in general, la varsta de 6 luni si poate dura pana la 3 ani. Unele rase, in special cele de mari dimensiuni, pot prezenta prima calduri la varsta de 2 ani.

  Semne ale caldurilor la pisici

  Semnele cele mai evidente ale caldurilor la pisici sunt urmatoarele: mirosul intens dezvoltat de pisica, comportamentul vocal, urinarea excesiva si scarpinarea mai frecventa a covoarelor. De asemenea, vei observa ca pisica ta poate fi mai agitata si poate avea comportamente neobisnuite precum urmarirea altor animale sau persoane, contrar naturii ei mai retrase. O alta manifestare comuna a caldurilor este miscarile ritmice lente, de tors, care poarta denumirea de "mileu".

  Cat dureaza perioada de calduri la pisici?

  Cele mai citite articole

  Durata exacta a perioadei de calduri la pisici variaza de la specie la specie, dar, in general, se poate situa intre 3 si 10 zile. Pisicile pot avea calduri chiar si in fiecare luna sau chiar de doua ori pe luna. In medie, pisicile au calduri in fiecare luna timp de 3 ani, incepand de la varsta de 6 luni. Unele rase prezinta calduri mai rar, iar altele mai des.

  Metode prin care poti ajuta pisica ta in timpul caldurilor

  Pentru a ajuta pisica ta sa treaca prin perioada caldurilor, poti aplica urmatoarele sfaturi:

  • Asigura-i pisicii tale un mediu cat mai calm. Trebuie sa reduci stresul si agitatia in locuinta ta, precum si alte surse de excitare, cum ar fi vizitele si alte animale.
  • Asigura-i pisicii tale suficienta distractie si exercitii. Acestea vor distrage atentia ei de la instinctele lor de imperechere.
  • Limiteaza contactul pisicii cu reprezentantii sexului opus. O castrare convenabila poate mari durata de viata a pisicii tale.
  • Hraneste-ti pisica intr-un mod sanatos si echilibrat. Acest lucru va avea un impact pozitiv asupra sistemului hormonal si a starii generale de sanatate.
  • Monitorizeaza comportamentul pisicii tale. Daca observi ca aceasta isi manifesta comportamente neobisnuite, contacteaza un medic veterinar care poate recomanda medicamente adecvate.

  Concluzie

  Perioada de calduri la pisici este un moment crucial din viata acestor animale si, ca proprietar de pisica, este important sa cunoastem ceea ce inseamna aceasta etapa si cum putem sa o prelungim sau sa o prevenim. Acest articol a explicat ce inseamna aceasta perioada si cat tine, precum si cateva metode prin care putem sa ajutam pisica noastra sa treaca prin aceasta perioada.

  Cele mai citite articole

  Articole Asemanatoare

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultimele Articole