Introducere
Un ulcior la ochi este o afecțiune dureroasă care se poate manifesta la orice vârstă. Boala se manifestă prin conjunctivită (inflamarea ochiului), mucoase uscate, roșeață și alte simptome care pot fi similare cu cele ale alergiilor sau oricărei alte boli oculare. Acest tip de afecțiune poate dura câteva ore sau chiar săptămâni, în funcție de severitatea cazului.
Cauzele
Ulciorul la ochi poate fi cauzat de o mulțime de factori, inclusiv alergii, infecții, iritanți, orice obiect străin în ochi, suprasolicitarea oculară sau chiar stresul. În unele cazuri, poate fi cauzat de o boală genetică sau chiar de leziunile produse la nivelul ochiului. De asemenea, un factor cheie al ulciorului la ochi este umezeala. Deși poate fi cauzat de elemente externe, de obicei este auto-produs de organism și poate fi agravat de stres.
Simptome
Cele mai citite articole
Simptomele ulciorului la ochi variază în funcție de cauza acestuia și de severitatea cazului. Simptomele comune includ: ochi roșii, senzație de arsură sau mâncărime, senzație de disconfort, scurgeri oculare, durere, senzație de uscăciune, pete albastre pe pleoapa superioară sau inferioară (blefarită), îngroșarea pielii din jurul ochiului și sensibilitate la lumină.
Diagnostic
Pentru a diagnostica ulciorul la ochi, medicul oftalmolog poate face o examinare a ochiului pacientului și poate recomanda, de asemenea, teste suplimentare ca raze X, tomografie computerizată sau alte analize de sânge pentru a exclude alte afecțiuni medicale. De asemenea, medicul poate recomanda și un tratament pentru a ameliora simptomele, în funcție de cauza ulciorului la ochi.
Tratament
Tratamentul pentru ulciorul la ochi depinde de cauza acestuia. De obicei, medicii prescriu picături de ochi pentru a calm