sâmbătă, septembrie 30, 2023
More
  AcasăUncategorizedCat dureaza urticaria

  Cat dureaza urticaria

  -

  Introducere

  Urticaria, cunoscuta adesea ca ‘urticarie’ sau ‘intepatura’, este o afectiune cutanata destul de comuna, caracterizata prin mancarimi si eruptii cutanate. Aceasta poate aparea si disparea brusc si poate dura intre cateva minute si cateva saptamani. Cauza precisa a urticariei nu poate fi identificata in majoritatea cazurilor, ceea ce face mai greu tratamentul starii. Aproximativ 20 la suta dintre persoane vor experimenta o forma cronica de urticarie care poate dura de la cateva saptamani pana la cateva luni. In acest articol, ne vom concentra asupra durata urticariei.

  Tipuri de urticarie

  Exista mai multe tipuri de urticarie, fiecare cu durata si simptome diferite. Urticaria acuta este cea mai comuna si poate dura de obicei intre cateva zile si cateva saptamani. Acest tip de urticarie poate fi provocat de o alergie sau de o iritatie de contact si poate produce mancarimi si eruptii cutanate. In schimb, urticaria cronica este mult mai putin comuna si poate dura luni sau chiar ani. De obicei, cauza acestei forme de urticarie nu poate fi determinata si poate fi extrem de dificil de tratat. Unele persoane pot experimenta schimbari ale simptomelor pe parcursul unui an, in timp ce altele pot prezenta simptome pe tot parcursul anului.

  Factorii care influenteaza durata urticariei

  Durata urticariei depinde in mare parte de tipul de urticarie pe care il aveti si de cauza care a provocat-o. De exemplu, urticaria acuta poate dura intre cateva ore si cateva saptamani, in functie de cauza sa si de tratamentul care a fost primit. In schimb, urticaria cronica poate dura luni sau chiar ani, deoarece cauza acestei forme de urticarie nu poate fi determinata. Alte factori care pot influenta durata urticariei includ factorii stresanti si medicamentele luate. Stresul poate provoca sau agrava simptomele urticariei, in timp ce anumite medicamente pot prelungi durata starii.

  Tratarea urticariei

  Cele mai citite articole

  Tratamentul urticariei depinde de forma pe care o are si de cauza care a provocat-o. In cazul urticariei acute, tratamentul poate fi acela de a evita expunerea la alergenii sau iritantii care au provocat starea si de a lua medicamente antihistaminice orale sau topice pentru a ameliora simptomele. Aceste medicamente ajuta la reducerea mancarimilor si la prevenirea aparitiei de noi eruptii cutanate. In cazul urticariei cronice, tratamentul poate fi mai dificil deoarece cauza acestei forme de urticarie nu poate fi identificata. Medicii prescriu adesea medicamente pentru ameliorarea simptomelor, cum ar fi antihistaminicele si corticosteroizii, precum si tratamente suplimentare, cum ar fi terapia de lumina.

  Cum puteti preveni urticaria

  Puteti face mai multe lucruri pentru a reduce riscul aparitiei urticariei. Cel mai important lucru este sa va evitati alergenii si iritantii cunoscuti si sa va controlati stresul. Utilizarea produselor destinate ingrijirii pielii potrivite pentru tipul de piele va poate ajuta, de asemenea, sa preveniti iritarea pielii si sa accelerati vindecarea. De asemenea, va puteti mentine starea de sanatate prin consumul unei diete sanatoase si prin exercitarea regulata. Acest lucru va poate ajuta sa preveniti urticaria, precum si alte conditii de sanatate.

  Concluzie

  Urticaria este o afectiune cutanata destul de comuna care poate dura intre cateva ore si cateva saptamani sau chiar ani. Durata urticariei depinde de cauza care a provocat-o si de tipul de urticarie pe care il aveti. Tratamentul urticariei depinde de forma si de cauza sa, iar medicamentele pot fi folosite pentru a ameliora simptomele. Puteti preveni urticaria prin evitarea alergenilor si iritantilor si prin gestionarea stresului.

  Cele mai citite articole

  Articole Asemanatoare

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultimele Articole