sâmbătă, septembrie 30, 2023
More
  AcasăUncategorizedCat dureaza varicela la adulti

  Cat dureaza varicela la adulti

  -

  Introducere

  Varicela este cunoscuta si sub numele de varsat de vant sau pojar si este cauzata de virusul Varicella-zoster. Aceasta boala contagious se raspandeste prin tuse si stranut si este cea mai frecventa boala produsa de un virus care infecteaza adultii si copiii. Varicela determina eruptie cutanata si poate duce la complicatii, inclusiv infectii ale pielii si a sistemului nervos.

  Durata varicelaii

  Varicela la adulti poate dura de la 10 pana la 21 de zile. Poate fi insotita de simptome precum febra, oboseala, dureri de cap sau dureri musculare. Primele semne ale varicelei la adulti apar de obicei dupa o saptamana sau mai mult de la contactul cu virusul. Boala poate fi contagioasa timp de pana la doua saptamani sau chiar mai mult, in functie de stadiul evolutiv al bolii.

  Eruptia cutanata si sindromul post-varicela

  Eruptia cutanata este unul dintre simptomele principale ale varicelozei la adulti. Acestea pot aparea sub forma unei pete rosii pe piele, care se transforma in vezicule pline cu lichid. Acestea se pot extinde si pot genera senzatii de mancarime. Aceasta eruptie cutanata poate persista pana la cateva saptamani, iar dupa vindecare pot ramane cicatrici.

  Sindromul post-varicela poate aparea la persoanele care au avut varicela. Acest sindrom poate fi cauzat de reactivarea virusului in sistemul nervos si poate provoca dureri, amorteli si slabiciune afectand muschii si articulatiile. Aceasta afectiune poate fi tratata prin administrarea de medicamente antivirale.

  Simptome si complicatii ale varicelozei

  Cele mai citite articole

  In plus fata de eruptia cutanata, varicela poate cauza si alte simptome precum febra, oboseala, dureri de cap, greata si varsaturi, dureri musculare si ochelari inflamati. Complicatiile varicelozei pot fi infectii ale pielii si ale tesuturilor moi, pneumonie, encefalita si meningita.

  Diagnostic si tratament

  De obicei, varicela poate fi diagnostica pe baza simptomelor si istoricului medical al pacientului. De asemenea, un medic poate efectua un test de sange pentru a confirma prezenta virusului. Tratamentul varicelozei la adulti poate consta in administrarea de medicamente antivirale si analgezice pentru ameliorarea simptomelor.

  Preventie

  Pentru prevenirea varicelozei la adulti, persoanele care nu au fost vaccinate sau nu au avut boala trebuie sa evite contactul cu persoanele infectate si sa se asigure ca se spala pe maini regulat cu sapun si apa. De asemenea, se recomanda vaccinarea pentru prevenirea varicelozei, iar adultii care nu au fost vaccinati trebuie sa consulte un medic.

  Concluzie

  Varicela la adulti poate fi o boala contagioasa si poate duce la complicatii precum infectii ale pielii si ale sistemului nervos. Durata varicelii la adulti poate dura pana la 21 de zile si poate fi insotita de simptome precum febra, oboseala si dureri de cap. Tratamentul varicelozei implica administrarea de medicamente antivirale si analgezice pentru ameliorarea simptomelor si prevenirea complicatiilor. Pentru prevenirea varicelozei la adulti, persoanele care nu au fost vaccinate sau nu au avut boala trebuie sa se asigure ca se spala pe maini regulat si sa evite contactul cu persoanele infectate.

  Cele mai citite articole

  Articole Asemanatoare

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultimele Articole