sâmbătă, aprilie 20, 2024
More
  AcasăDiverseCum să pregătești mobilierul pentru trimiterea peste hotare: ambalare și documentație necesară

  Cum să pregătești mobilierul pentru trimiterea peste hotare: ambalare și documentație necesară

  -

  Când vine vorba de expedierea mobilierului în altă țară, nu putem spune că există o soluție universală. Mai ales pentru că există diferite tipuri de mobilier care se diferențiază în funcție de formă, dimensiune, stil, greutate și de materialele din care au fost confecționate.

  Acest lucru înseamnă că scenariul ideal de ambalare și expediere poate să fie diferit de la o piesă de mobilier la alta. Dar există unele aspecte pe care le poți lua în considerare pentru un transport reușit, indiferent dacă trebuie să expediezi o parte sau întregul mobilier din casă.

  Ambalarea mobilierului pentru trimiterea peste hotare

  1. Demontează, dacă este posibil, până la cea mai mică piesă

  Dacă vrei să expediezi mobilierul care poate fi demontat, cu siguranță ar trebui să faci chiar acest lucru. Piesele demontate le poți compacta în cutii de carton, facilitând stivuirea lor pe paleți. Acest lucru nu doar că permite o manipulare mai ușoară a diferitelor piese de mobilier, dar ajută și la reducerea volumului total și, în consecință, a costurilor de transport.

  2. Acoperă colțurile ascuțite

  Utilizează folii cu bule sau orice alt tip de material de protecție/amortizare pentru a acoperi marginile ascuțite rămase după demontare. Mișcările bruște nu sunt neobișnuite în timpul transportului peste hotare, iar ultimul lucru pe care ți-l dorești este ca mobilierul tău să ajungă deteriorat la destinație.

  3. Ambalează fiecare piesă de mobilier în mod individual

  Fiecare piesă și unitate demontate ar trebui ambalate și protejate individual. Umple orice spații goale rămase în cutiile de carton cu materiale de ambalare/amortizare.

  4. Folosește paleții potriviți

  Odată ce toate cutiile sunt pregătite și ambalate corespunzător, poți începe căutarea paleților potriviți și așezarea pieselor de mobilier pe aceștia. Asigură-te că greutatea este distribuită uniform și că nu există cutii care depășesc perimetrul paleților. Nerespectarea acestei reguli va provoca dificultăți în manevrare, dispunere în camion, deteriorări sau chiar răsturnarea paletului.

  De asemenea, folosește metodele de fixare corespunzătoare la dispunerea mobilierului pe suportul de lemn.

  Pentru mai multe detalii de ambalare a mobilierului și expedierea peste hotare, intră pe site-ul eastlines.ro.

  Documentația necesară pentru trimiterea mobilierului peste hotare

  Experții Eastlines te pot ajuta în vederea aflării costului estimat pentru expediere, dar și a documentelor de care ai nevoie pentru a te asigura că mobilierul ajunge la destinația internațională fără întârzieri inutile.

  În funcție de destinație, pachetul de documente pe care trebuie să-l furnizezi poate să difere. De exemplu, dacă vrei să trimiți un colet în Anglia din România, s-ar putea să ai nevoie de următoarele acte pentru finalizarea procedurilor vamale:

  • Declarația pe Propria Răspundere completată și semnată de Expeditor și pe care o poți descărca de pe site-ul eastlines.ro;
  • O copie de cărții de identitate/buletinului Expeditorului din România;
  • O declarație necesară Autorităților Vamale din Anglia pentru calcularea Taxelor (Gift Letter for Customs Declaration). Acest document poate fi descărcat pentru completare pe site-ul eastlines.ro.

  În acest caz, informează-te cu privire la documentația necesară pentru trimiterea mobilierului peste hotare în funcție de țara din și înspre care dorești să faci expedierea.

  Pentru o livrare de succes, colaborează cu Eastlines!

  Articole Asemanatoare

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultimele Articole